U četvrtoj utakmici finalne serije Prvenstva Crne Gore Jadran je na gostovanju u Kotoru savladao ekipu kotorskog Primorca rezultatom 8:9 (0:3, 2:3, 2:1, 4:2). Ovo je treća pobjeda Jadrana u finalnoj seriji i time je naš tim osmi put zaredom osvojio titutlu prvaka Crne Gore u vaterpolu.

Naši momci su od početka krenuli silovito i u prvom periodu se činilo da je utakmica rješena jer jadranaši su prvu četvrtinu rješili u svoju korist uz 3 postignuta gola i bez primljenog.

U drugom periodu naš tim ponovo nastavlja da kontroliše igru i trasira put ka pobjedi. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću od 4 gola razlike, 2:6.

pobjeda-jadrana-u-bokeskom-derbijuU trećem periodu nešto bolja igra domaćina i pad igre naših momaka, ali nije ozbiljno ugrožena prednost našeg tima, 4:7.

Međutim, u posljednjem periodu ne shvatljiv pad igre našeg tima, što domaćin koristi da poravna rezultat na 8:8. Ipak je naš tim preko Jovana Vujovića na 44 sekundi prije kraja postigalo gol za konačan rezultat.

U timu Jadrana istakao se Jovan Vujović sa 2 postignuta gola, čiji je upravo drugi gol donijeo titulu.

Primorac – Jadran 8:9 (0:3, 2:3, 2:1, 4:2)

Bazen “Zoran Džimi Gopčević” – Kotor.

Sudije: Božo Đurašković, Stanko Ivanovski.

Igrač više: Primorac 16(3), Jadran 9(3).

Primorac: Kralj, Drašković 2, Paunović, Gopčević, Mačić 2, Vukasović, Šekarić, Mršić 3, Stanojević, Vučković, Matković 1, Vujošević, Isljamović, Vukšić.

Jadran: Đurović, Vujičić, Vučurović 1, Obradović 1, Vujović 2, D. Radović 1, Murišić, Gardašević 1, Muscat 1, V. Radović, Čaraj 1, Petković 1, I. Radović, Sladović.

Detaljni izvještaj možete pogledati na ovom linku.