Jadran je u prvoj utakmici finalne serije prvenstva Crne Gore na domaćem terenu savladao ekipu Primorca rezultatom 11:5 (3:2, 3:0, 1:2, 4:1). Ovo je prva pobjeda naših momaka u finalnoj seriji koja se igra na 3 pobjede.

Prvi gol na utakmici postigao je Đuro Radović iz kontra napada, nakon što gostujući igrači nisu iskoristili prednost sa igračem više. Ubrzo nakon gola, gosti sa brza dva pogotka prelaze u prednost od 1:2. Jedini raspoloženi u našem timu, Đuro Radović nastavlja sa odličnom igrom i uz dva vezana gola ponovo dovodi naš tim u prednost od 3:2, što je bio i konačan rezultat prvog perioda.

jadran-primorac-finale-pcgDrugu četvrtinu otvara Matija Sladović pogotkom sa igračem više i jadranaši prvi put dolaze do prednosti od 2 gola, 4:2. U naredna 4 minuta ređaju se promašaji na obe strane, sve do pogotka Jovana Vujovića za prednost našeg tima od +3 gola, 5:2. Jadrnaši nastavljaju da povećavaju prednost, novi gol za naš tim postiže Vučurović iz kontra napada za 6:2.

U trećem periodu veliki broj promašaja na obe strane i tek na 1 minut prije kraja četvrtine Primorac postiže gol za 6:3. U prethodnom napadu igrači Primorca su imali priliku da postignu gol iz peterca, ali na golu je bio siguran Darko Đurović. Kalturin postiže gol za naš tim iz igrača više na 30 sekundi prije kraja treće četvrtine za 7:3. Ipak, gosti uspjevaju postići gol u posljednjoj sekundi perioda za 7:4.

jadran-primorac-finale-pcg-prva-utakmicaPrvi gol u posljednjem periodu postiže Danilo Radović sa igračem više za sigurnu prednost od 8:4. Mršić koristi prednost igrača više i smanjuje prednost našem tima na 8:5. Još jedan pogodak Danila Radovića za prednost od 4 gola, 9:5. Prvi gol na utakmici postiže Danilo Stupar iz napada sa igračem više za 10:5. Na 20 sekundi prije kraja, Kalturin sjajnim pogotkom povećava prednost na 11:5.

Jadran – Primorac 11:5 (3:2, 3:0, 1:2, 4:1)

Bazen „Jadran” – Herceg Novi.

Sudije: Veselin Mišković, Stanko Ivanovski.

Igrač više: Jadran 12 (5), Primorac 9 (1). Peterci: Jadran 1 (1), Primorac 1 (0).

Jadran: Đurović, Kalturin 2, Vučurović 1, Vukićević, Vujović 1, D. Radović 2, Stupar 1, Gardašević, Đ. Radović 3, Sladović 1, Čaraj, V. Radović, I. Radović, Muscat.

Primorac: Kralj, Vučković 1, Mršić 2, Gopčević, Mačić, Vukasović, Paunović 1, Gardašević, Stanojević, Vujošević, Janović 1, Baštrica, Mandić, Perov.