Jadran Carine je u Nikšiću je osvojio šestu uzastopnu titulu u takmičenju Kup Crne Gore.

U polufinalnoj utakmici Jadran je ubjedljivo savladao ekipu kotorskog Cattara rezultatom 23:5 (4:1, 7:1, 6:2, 6:1). U drugoj polufinalnoj utakmici Primorac je savladao Budvu rezultatom 8:4 i time zakazao finalni meč sa našim timom.

Finalna utakmica je počela čvrstom odbranom, naš tim je poveo sjajnim golom Stefana Pješivca sa pozicije centra, ali već u sljedećem napadu Primorac iz peterca postiže gol za 1:1. Primorac dolazi u vodstvo pogotkom Petrovića sa udaljenosti od 7 metara. Međutim naš tim ne dozvoljava protivniku da se razigra pa odmah u sljedećem napadu Vidović izjednačava rezultat na 2:2. Već nakon dva napada Kovačić ponovo dovodi naš tim u vodstvo 3:2. Na osam sekundi prije kraja prve četvrtine Šćepanović sjajnom odbranom zaustavlja šut Gopčevića iz kontra napada i na prvu pauzu se odlazi sa rezultatom 3:2 u korist našeg tima.

U drugoj četvrtini Matković, poslije asistencije Petrovića, postiže trći gol za Primorac i još jednom donosi izjednačenje svom timu. Merkulov sjajnim šutom sa 8 metara postiže gol za 4:3. Na 3 minuta prije kraja druge četvrtine Kriještorac postiže svoj drugi gol i ponovo izjednačenje, 4:4. Sjajnim potezom sa dva metra naš Kovačić postiže svoj drugi gol i Jadranu donosi prednost od 5:4. Igrač više za naš tim i Merkulov postiže drugi gol i odvodi naš tim na dva gola razlike, 6:4.

Treću četvrtinu naš tim počinje sa osvojenom loptom i već u prvom napadu Ukropina ne pogađa gol sa igračem više. Već u sljedećem napadu trći gol Kriještorca i smanjuje prednost našeg tima na 6:5. U posljednjoj sekundi napada Matija Brguljan postiže gol sa 9 metara i još jedno izjednačenje na utakmici, 6:6. Još jedan gola Brguljana iz velike udaljenosti i sad preokret, Primorac dolazi u prednost 6:7. Naš tim nema pravo rješenje za odličnog golmana Primorca, Uglješu Brguljana koji do sada ima 13 odbrana. Primorac preko raspoloženog Kriještorca odlazi na dva gola prednosti, 6:8. Treća četvrtina je završena bez postignutog gola za naš tim.

Ukropina konačno uspjeva da savlada Uglješu Brguljana i smanjuje prednost Primorca na 7:8. Još jedan gola za naš tim, Đuro Radović golom sa igračem više izjednačava rezultat na 8:8. Ali već u sljedećem napadu Primorac preko igrača više ponovo dolazi u vodstvo 8:9. Kovačić na 27 sekundi prije kraja postiže svoj treći gol i izjednačava rezultat na 9:9 a to je i konačan rezultat utakmice, a to je značilo da se odlazi na izvođenje peteraca.

Peterci:

1. serija: Kovačić (Jadran Carine) 10:9, Petrović (Primorac) 10:10

2. serija: Petković (Jadran Carine) 11:10, Adžić (Primorac) 11:11

3. serija: Moskov (Jadran Carine) 12:11, Radonjić (Primorac) 12:11 – odbrana Šćepanovića

4. serija: Merkulov (Jadran Carine) 13:11, Gopčević (Primorac) 13:12

5. serija: Vidović (Jadran Carine) 14:12

Jadran Carine – Primorac 9:9 (3:2, 3:2, 0:4, 3:1), nakon peteraca 14:12 (5:3)

Sudije: Adžić, Abramović.

Igrač više: Jadran Carine 5 (2), Primorac 4 (2). Peterci: Primorac 1 (1).

Jadran Carine: Šćepanović, Ukropina 1, Popadić, Kovačić 3, Vidović 1, Merkulov 2, Baničević, Gardašević, Radović 1, Petković, Spaić, Pješivac 1, Moskov, Kandić.

Primorac: Zubac, Gopčević, Vekuasović, Petrović 1, Matija Brguljan 2, Kosić, Adžić, Nikola Radonjić 1, Krivokapić, Ivan Radonjić, Kriještorac 4, Matković 1, Uglješa Brguljan, Saveljić.