Posljednjeg dana kvalifikacionog turnira Lige šampiona Jadran je poražen od mađarskog OSC rezultatom 9:12 (3:2, 3:4, 2:3, 1:3). OSC postiže prvi gol na meču iz igrača više za 0:1, ali Jovan Vujović donosi prednost igrača više i Danilo Radović postiže gol za izjednačenje, 1:1. Nakon uspješne odbrane Danilo Radović bježi svom čuvaru i sam ispred golmana postiže gol za prvo vodstvo našeg tima 2:1. Još jedan gol za naš tim, ovoga puta Vasilije Radović sjajnim šutem sa 6 metara postiže gol za 3:1. Salomon pogotkom sa 2 metra smanjuje na 3:2.

Gosti na početku drugog perioda postižu go lza izjednačenje 3:3, međutim Martin Gardašević već u sljedeće napadu postiže gol iz igrača više za novo vodstvo 4:3. Vigvari pogotkom sa desnog krila smanjuje na 5:4. Manherc pogotkom iz peterca poravnava rezultat na 5:5. Ponovono vodstvo našem timu donosi raspoloženi Danilo Radović sa četvrtim postignutom golom za 6:5. Harai efektnim pogotkom sa centra daje gol za 6:6.

jadran-herceg-novi-liga-sampiona-kvalifikacije-podgoricaDrugo vodstvo na utakmici za goste donosi Vigvari pogotkom za 6:7. Jos jedan pogodak istog igrača, ovaj put iz peterca za vodstvo OSC-a 6:8. Vučurović pogotkom sa igračem više smanjuje prednost godiju na 7:8. Gosti sa dva igrača više o polju postižu novi gol za 7:9. Jovan Vujović uspjeva da izbori iskljucenje i brzom akcijom postiže gol za 8:9.

Dva brza pogotka na početku posljednjeg perioda gostima donose prednost od 3 gola razlike, 8:11. Na minut i 30 sekundi prije kraja Danilo Radović svojim petim golom na utakmici smanuje prednost gostiju na 9:11. Ali Vigvari već u sljedeće napadu osigurava pobjedu i postiže gol za 9:12.

U našem timu istakao se Danilo Radović sa 5 postignutih golova.

Jadran je zauzeo treće mjesto u grupi sa 4 pobjede i dva poraza i time obezbjedio plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jadran – OSC Budapest 9:12 (3:2, 3:4, 2:3, 1:3)

Podgorica – “Bazen SC Morača”.

Sudije: Seidel (GER), Zwart (NED).

Igrač više: Jadran 13(6), OSC Budapest 7(2). Peterci: OSC Budapest 2(2).

Jadran: Đurović, Vujičić, Vučurović 1, Sladović, Vujović 1, D. Radović 5, Murišić, Gardašević 1, Muscat, V. Radović 1, Čaraj, Petković, I. Radović.

OSC Budapest: Levai, Sziladi 1, Manhercz 2, Varnai, Salamon 1, Csacsovszky 2, Aranyi, Toth, Vigvari 4, Burian, Bundschuh, Harai 2, Devai.