Vaterpolisti Jadrana Carine 2008. godište i mlađi osvajači su prvog dijela turnira „Olimpijske Nade“ čiji domaćin je bila Korčula, dok su Jadranaši 2002. godište i mlađi takmičenje u Dubrovniku završili trećeplasirani sa bronzanim medaljama.
Naši zlatni Novljani, predovđeni trenerima Dušanom Ivanovskim i Srđanom Lazarevićem, ukupno su primili 25 i postigli 73 gola.
Jadranaši_2008
Trener Dušan Ivanovski je istakao da je zadovoljan turnirom, te da je finale bilo neizvjesno.
„U prvom poluvremenu smo igrali super, stekli prednost. Kada smo promašili par zicera i umjesto da napravimo još veću prednost, Budva je uspjela da se vrati u meč. Penale smo izvodili prilično sigurno i na kraju uspjeli da pobijedimo. Sve u svemu, dobro iskustvo za djecu. Za sledeći turnir ćemo se pripremiti još bolje“, rekao je Ivanovski.
Treneri Jovo Vukasović Filip Andrić predvodili su igrače 2002. godište i mlađe. Jadranaši su ukupno primili 35 i postigli 46 golova.
Pravila takmičenja dozvoljavaju da tim čine i tri igrača 2001. godište, ali ovoga puta oni su bili sa prvotimcima i igrali četvrto kolo Lige šampiona protiv Špandaua. Takođe, povreda Jovana Vujovića tokom takmičenja dodatno je uticala na konačan ishod.
Trener Jovo Vukasović naglasio je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima i da je turnir bio kvalitetan, što je i bitno za mlade igrače.
Jadran_2002._treće_mjesto
„Posebno je bila dobra utakmica sa Jugom, gdje smo vodili tri četvrtine. Bilo je dinamično, čak je bilo i dosta publike. Jadranaši su dali maksimum tokom turnira, ovo je dolično iskustvo za njih. Bili smo najmlađa ekipa, imali smo samo dva igrača 2002. godište. Pred nama je državno prvenstvo, kao i saradnja sa Korčulom i Jugom, te utakmice imaće veliki značaj za naše mlade vaterpoliste i njihova sportska iskustva“, pojasnio je Vukasović.
TOK TAKMIČENJA JADRANAŠA 2008. GODIŠTE:
U prvom kolu Jadranaša su nadigrali podgoričku Budućnost 18:1 (7:0; 5:1; 2:0; 4:0). Kod Novljana se istakao Đorđe Koprivica sa deset golova, po dva su upisali Vjera Bulajić i Miloš Nikezić, a po jedan su dali Luka Todorović, Slobodan Radanović, Todor Nikčević i Ljubo Sijerković.
Jadran je bio bolji i od Cavtata 14:5 ( 5:0; 2:1; 3:0; 5:3) u drugom kolu. Đorđe Koprivica upisao je osam golova, po dva gola dali su Luka Todorović i Jovan Pješivac, a po jedan Miloš Nikezić, Vladan Gardašević i Vukašin Gojković.
Jadran_2008_2
Nastavili su pobjednički niz mladi Jadranaši nadigravši Jug u trećem kolu 14:5 (4:2; 3:0; 5:2; 2:1). Đorđe Koprivica dao je osam golova, Vladan Gardašević četiri, a Luka Todorović dva.
U polufinalu mlade nade sa Škvera slavile su protiv KPK Korčula 16:6 (1:1; 5:2; 5:0; 5:3). Đorđe Koprivica istakao se sa pet golova, po tri su upisali Miloš Nikezić i Luka Todorović,  Slobodan Radanović postigao je dva gola, a po jedan su dali Matija Kosić, Vukašin Gojković i Nikola Damjanović.
Slavili su Jadranaši u finalu protiv Budve nakon peteraca 11:8 (7:7; četvrtine 4:1; 2:2; 0:2; 1:2). Đorđe Koprivica postigao je šest golova i peterac, Vladan Gardašević jedan gol i peterac, a peterce su dali i Todor Nikčević i Slobodan Radanović.
ON_2008
TOK TAKMIČENJA JADRANAŠA 2002. GODIŠTE:
Prvo kolo donijelo je poraz Novljanima od kotorskog Primorca 11:13 ( 2:1; 3:5; 3:4; 3:3). Filip Aleksić i Jovan Vujinović dali su po četiri gola, po jedan su upisali Matija Sladović, Marko Radanović i Mirko Sijerković.
U drugom kolu Jadran je savladao KPK Korčulu 10:3 ( 3:0; 3:0; 3:1; 1:2). Matija Sladović istako se sa četiri gola, po dva su dali Marko Radanović i Vasilije Radović, a po jedan upisali su Filip Aleksić i Miroslav Bajčev.
Olimpijske_Nade_2002
Dubrovački Jug savlado je Novljane 9:8 (0:2; 5:2; 1:2; 3:2), u trećem kolu. Jovan Vujović postigao je tri gola, Matija Sladović dao je dva, a po jedan su upisali Marko Radanović Filip Aleksić i Miloš Ćetković.
Peto kolo donijelo je pobjedu i treći plasman Novljanima, nadigrali su Budvu 17:10 ( 5:3; 2:3; 7:2; 3:2). Matija Sladović i Vasilije Radović dali su po četiri gola, po tri su upisali Mirko Sijerković i Jovan Vujović, po jedan su postigli Marko Radanović i Miroslav Bajčev.
Jadran_2008_1
PVK JADRAN CARINE 2002. i mlađi: Matija Sladović, Marko Radanović, Vasilije Radović, Filip Aleksić, Miroslav Bajčev, Mirko Sijerković, Jovan Vujović, Miloš Ćetković, Ilija Radović, Nikola Roćenović, Igor Baltić, Nikola Jančić, Lazar Vukićević, Lazar Bovan, treneri Jovo Vukasović i Filip Andrić.
PVK JADRAN CARINE 2008. i mlađi: Luka Gardašević, Jovan Pješivac, Miloš Nikezić, Vjera Bulajić, Luka Todorović, Matija Kosić, Todor Nikčević, Vladan Gardašević, Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica, Vukašin Gojković, Milan Zloković, Ilija Samardžić, Danilo Ćurčija, Ljubo Sijerković, Andrej Jovanović, Luka Kovačević, trener Dušan Ivanovski i Srđan Lazarević.
Jadran je domaćin turnira „Olimpijske Nade“, od 15. do 17. novembra, za kadete – vaterpoliste 2006. godište i mlađe.  Učestvovaće sedam ekipa: Aquatic Verde (Podgorica), Budvanska Rivijera (Budva), Budućnost (Podgorica), Cattaro (Kotor), Jug (Dubrovnik), Primorac (Kotor) i Jadran Carine (Herceg Novi).