Kadetska vaterpolo ekipa Jadrana Carne osvojila je prvi dio takmičenja “Olimpijske Nade“, koje je održano u Herceg Novom na bazenu Instituta Igalo. Mladi Novljani, predvođeni trenerom Srđanom Lazarevićem i Dušanom Ivanovskim, ukpno su primili 15 i postigli 45 golova.
Drugo mjesto pripalo je Primorcu, treći je Jug, četvrti Verde, peti Cattaro, šesta je Budva, sedma Korčula i osma je Budućnost.
Srđan Lazarević kazao je da je očekivao tešku utakmicu finala protiv Primorca.
“Ekipa Primorca je jako kvalitetna, to su i pokazali. Nisam iznenađen njihovom dobrom igrom, ali ipak moram da pohvalim moje momke koji su večeras pružili maksimum. Ono što smo se dogovorili su ispoštovali, tako da rezultat nije bio upitan”, istakao je Lazarević.
TOK TAKMIČENJA JADRANAŠA:
U prvom kolu Jadran je nadigrao Budućnost 21:2 (7:0; 6:1; 4:1;4:0). Strahinja Gojković postigao je 5 golova, Stefan Vico i Danilo Stupar upisali su po 4 gola, Nikola Petrović, Rade Đukić, Miljan Bošković i Marko Lučić postigli su po 2 gola, a Danilo Ilić jedan.
Jadranaši su bili bolji i od Cattara 8:4 (2:1; 3:1; 2:1; 1:1) u drugom kolu. Po 2 gola postigli su Rade Đukić, Stefan Vico, Strahinja Gojković i Danilo Stupar.
Savladali su Novljani, u trećem kolu, dubrovački Jug 8:5 (1:2; 1:2; 1:0; 5:1). Danilo Stupar i Petar Popović upisali su po 3 gola, Stefan Vico i Strahinja Gojković postigli su po jedan gol.
Polufinalna utakmica donijela je pobjedu dječacima sa Škvera, lako su savladali podgorički Aquatic Verde 7:2 (2:0; 1:0; 1:1; 3:1). Danilo Stupar upisao je 3 gola, Strahinja Gojković 2, Stefan Vico i Petar Popvoć postigli su po jedan gol.
Finale je bilo vrlo zanimljivo, derbi takmičenja. Jadranaši su slavili protiv Primorca 7:4 (3:1; 1:1; 1:2; 2:0). Rade Đukić i Danilo Stupar dali su po 2 gola, Stefan Vico, Strahinja Gojković i Petar Popvić upisali sup o jedan gol.
PVK JADRAN CARINE 2006. godište i mlađi: Nikola Bilafer, Tadija Matijašević, Nikola Petrović, Danilo Ilić, Rade Đukić, Miljan Bošković, Stefan Vico, Radivoj Radanović, Strahinja Gojković, Danilo Stupar, Božo Stevanović, Saša Vavić, Danilo Ogurlić, Petar Popović, Nikola Kandić, Marko Lučić, Vuk Ivović, trener Srđan Lazarević i Dušan Ivanovski.