U okviru EU projeka OH2O Polo u peridu od 23. do 25. januara 2017. godine u Dubrovniku je organizovan stručni seminar „MARKETING I MENADŽMENT U VATERPOLU”.

Predavači na seminaru bili su Dijana i Viktor Vetturelli jedni od vodećih stručnjaka za korporativna sponzorstva, čiji su klijenti između ostalog Allianz, GRAWE osiguranje, Hrvatski telekom, Atlantic grupa, Iskon, te iz neprofitnog sektora Hrvatski i Slovenski paraolimpijski komitet.

Cilj seminara je bio podizanje stručnih kapaciteta kadrova koji rukovode vaterpolo i plivačkim klubovima, kao i svih zaposlenih u administraciji klubova, te njihovih spoljnih saradnika u procesima planiranja, medijskih nastupa, komunikacija sa javnošću i sponzorima.

jadran-carine-oh2o-polo-2

Seminaru su prisustvovali predstavnici klubova učesnika projekta OH2O Polo iz Crne Gore i Dubrovačko Neretvanske Županije, Vaterpolo i plivačkog Saveza Crne Gore kao i drugih klubova iz Crne Gore i Hrvatske koji su bili zainteresovani za ovu teme.  Pored teorijskog dijela, učesnici seminara bili su akteri i brojnih radionica, a svoja iskustva prenijeli su i predstavnici VK Jug CO i HNK Torcida Split.

Ovim seminarom je zaokruženo niz aktivnosti koje su projektom OH2O Polo obuhvatile sve segmente plivačkih i vaterpolo klubova u vidu organizacije vaterpolo kampova za najmlađe vaterpoliste, prekograničnog plivačkog takmičenja za plivače, stručnog seminara za vaterpolo trenere, konferencije posvećene politikama za mlade i sport lokalnih zajednica, te ovim seminarom posvećenom menadžementu i marketingu u vaterpolo klubovima.

jadran-carine-oh2o-polo-3

Projekat OH2O Polo završava poslijednim danom februara 2017 godine nakon 18 mjeseci uspiješne implementacije u kojem su pored klubova učesnika projekta veliki doprinos dali i Vaterpolo i Plivački Savez Crne Gore uključeivanjem u niz projektnih aktivnosti, kao i lokalne uprave Kotora, Herceg Novog i Dubrovnika učešćen na konferenciji lokalnih uprava.