U četvrtak 16.09.2021 u trofejnoj sali PVK Jadran na bazenu Jadran na Škveru održana je redovna Skupština PVK Jadran kojom je predsjedavao predsjednik Skupštine Boro Mračević.

Na početku sjednice minutom ćutanja odata je počast svim preminulim bivšim članovima između dvije Skupštine.

Nakon usvajanja zapisnika sa predhodne sjednice i verifikacije odluka donesenih elektornski putem, Dr. Đuro Marić predstavio je izještaj o radu upravnog odbora u proteklom periodu, kao i finansijski izvještaj kojim je konstatovano da je finansijska situacija kluba jako teška, da su poslijedice korona krize po budžet kluba velike, te da je ista izazvala i povlačenje generalnog sponzora kluba, kompaniju Carine koja više nije generalni sponzor, a ni sponzor kluba od septembra 2020. godine, kao i drugih manjih sponzora. Konstatovana su trenuta dugovanja kluba kao i stanje kreditne zaduženost. Članovi skuštine upoznati su se velikim promjenam u igračkom kadru prve vaterpolo ekipe, te odlasku više prvotimaca iz redova kluba, te planom da se u ovoj takmičarskoj sezoni nastupi sa domaćim-mladim igračima.

Direktor kluba Miloš Mračević predstavio je takmičarski izvještaj izmešu dvije Skupštine, te su konstatovani izuzetno dobri rezltati plivača i vaterpolista. Iznjet je i plan nastupa ekipe u narednoj takmičarskoj sezoni (2021/22) te činjenicom da je klub bio prisiljen radi finansijske situacije te situacije sa zimskim bazenom da vrati wild card lige šampiona, te da u Evropskim takmičenjima nastupi dosta skromnijem i manje zahtjevnom takmičenju kroz kvalifikacije. Iznjet je plan organizacije trenažnih takmičarskih aktivnosti do kraja oktobra 2021. do kada se može koristiti bazen na Škveru te plan organizacije kvalifikacija za evropska takmilenja u Podgorici 22-26.09.2021.

Predstavljana je situacija i informacije vezano za urušavanje krovne konstrukcije bazena Instituta Igalo, te aktivnostima koje se sprovode na pomenutom bazenu. Nažalost konstatovano je da će bazen dugi period biti van funkcije te da se moraju tražiti alternativna rješenja za obezbijeđivanje uslova rada. Skupštini je predstavljen radni projekat privremenog pokrivanja bazena Jadran na Škveru balonom, čime bi se omogućilo korišćenje bazena u zimskom periodu. Članvi skupštine su upoznati sa izazovima i problemima sa kojim se susreće klub u projektovanju istog te okvirnim finansisjkim potrebama za isto. Zaključeno je da će se o pomenutom projktu tokom naredne nedelje razgovarati sa predstavnicima Opštine Hreceg Novi.

Predsjednik kluba Dr Đuro Marić je upoznao članove Skupštine o neophodnosti renoviranja UO kluba te predložio nove članove UO kluba, privrednike: Zorana Jančića, Nikolu Milića i Nikolu Ćetkovića, kao i Dimitrija Obradovića kao predstavnik aktuvnih sportista shodno zakonu o sportu, dok više članovi UO kluba neće biti: Čedo Popović, Ranko Jovović te igrač Vlado Popadić koji više ne nastupa za PVK Jadran, kojima se predsjednik Marić zahvalio na angažovanju i doprinosu razvoja kluba.

Kako se približava veliki jubilej kluba, 100 godina od osnivanja istog (8. jula 1922. godine) istaknuto je neophodnost formiranja tijela koji be pripremalo obilježavanje velikog jubileja te je formirana komisija koju za sada čine: predsjednik Skupštine, predsjednik kluba, direktor kluba te član UO Nikola Milić koja će već od prvog oktobra krenuti sa aktivnostima, a ista će se uskoro i proširiti sa novim članovima.