Vaterpolisti Jadran Carina iz Herceg Novog, ovu godinu započeli su, možemo reći očekivano, pobjedom u devetom kolu A1 Regionalne lige, savladavši OVK POŠK u Splitu 13:7 ( 3:2; 2:6; 1:2; 1:3 ).

Doći do pobjede nije bilo lako jer trener Novljana Vladimir Gojković, nije mogao da računa na povrijeđenog Nikolu Brkića, Kanstantsina Averku koji čeka vizu za EU i kapitena Marka Petkovića, koji ima grip.

 

Iako su najtrofejniji momci sa Škvera oslabljeni pošli za Split, može se reći da se to gotovo nije primjetilo tokom večerašnje utakmice.

Nakon večerašnje pobjede Gojković je kazao da su Jadranaši htjeli da podignu igru nakon kratke zimske pauze.

“Nije bila neka brilijantna igra, pogotovo u početku. Posle je to bilo bolje. Najvažnije je da se pripremimo za ono što nas čeka narednih dana”, jasan je Gojković.

Noć za pamćenje imao je Petar Mijušković postigavši četiri gola.

“Sigurno da je bilo teško, ovo nam je prva utakmica posle Nove godine. Loše smo startovali, ali smo međutim kasnije to našom igrom ispravili i pokazali da smo kvalitetniji protivnik. Sve se na kraju svelo kako treba”, kazao nam je Mijušković. Istakao je da su ovo važna tri boda za Jadran i da je za naše vaterpoliste januarski period težak. “Težak je jer nas čekaju utakmice protiv Primorca i OSC-a. Gledaćemo da se u narednom periodu spremimo da to sve što bolje iznesemo”, naglasio je Mijušković.

jadran-carine-novosti-190112-1Tok utakmice:

Vaterpolisti POŠK-a su prvi poveli golom koji je postigao Marin Borovčić Kurir (0:1). Tvrda je bila prva četvrtina, ali je naš Vladan Spaić izjednačio dva minuta pred kraj perioda na 1:1. Potom je Slavena Kandića savladao Rene Bezić i pogodio za blagu prednost POŠK-a 1:2. Nakon što je borbeni Vladan Spaić izborio isključenje, sjajni Petar Mijušković pogađa za Jadranovih 2:2. Ipak, POŠK dolazi do prednosto golom Jerka Penave (2:3). Čuvar Jadranove mreže Kandić upisao je 3 odbrane, a isto toliko i Petar Bratim za POŠK.

Druga četvrtina počela je u ritmu Jadranove igre, mrežu Petra Bratima zatresao je Dragan Drašković za 3:3. Nakon isključenja Đura Radovića, POŠK dolazi do još jedne prednosti golom Marina Divkovića (3:4). Nezaustavljivi Vladan Spaić uspio je da izbori isključenje drugi put, i tako olakšao mladom Đuru Radoviću da dođe do izjednačenja (4:4). Filip Vuleta savladao je odbranu Jadrana za 4:5. Jadranaš Petar Mijušković ubrzao je ritam igre svojim drugim golom, koji je postigao sa igračem više. Odbrana POŠK-a nije imala rješenje za Vladana Spaića koji postiže gol za velikih 6:4. Mrežicu iza golmana Bratima zatresao je i Vlado Popadić za 7:4. Jadranaš Petar Mijušković nadvladao je golmana POŠK-a i upisao svoj treći gol večeras i postavio temelje pobjede (8:4). Naš Slaven Kandić upisa je u ovom periodu još tri odbrane, a Petar Bratim pet.

Treći period započeo je sjajnim golom Dimitrija Obradovića za 9:5, a golmana Kandića naslijedio je talentovani Jadranaš Petar Tešanović. Marino Divković smanjio je prednost Novljana (9:6). Noć za pamćenje Petra Mijuškovića koji je postigao svoj četvrti gol (10:6) i osigurao pobjedu Jadrana. U ovom periodu Tešanović je upisao četiri odbrane, a Bratim dvije.

Da pobjeda Jadrana ne bude upitna pobrinuo se na početku posljednje četvrtine Vladan Spaić golom za 11:6. Filip Vuleta savladao je našeg golmana za 11:7. Novljanin Danilo Radović potopio je i najmanje nade POŠK-a golom ( 12:7). Krajnji rezultat postavio je Uroš Vučurović koji je bio jači od odbrane POŠK-a (13:7).

OVK POŠK – Jadran Carine 7:13 (3:2, 2:6, 1:2, 1:3)

Split, bazeni Poljud.

Gledalaca: 100.

Sudije: Štampalija (Hrvatska), Mišković (Crna Gora).

Igrač više: OVK POŠK 7(3), Jadran Carine 9(4).

PVK JADRAN CARINE:  Slaven Kandić 6 odbrana, Danilo Radović 1, Vlado Popadić 1, Dimitrije Obradović 1, Dušan Banićević, Uroš Vučurović 1, Petar Mijušković 4, Filip Gardašević, Đuro Radović 1, Vladan Spaić 3, Dragan Drašković 1, Luka Murišić, Martin Gardašević, Petar Tešanović 6 odbrana, trener Vladimir Gojković.

OVK POŠK: Petar Bratim 13 odbrana, Toni Ostojić, Rene Bezić 1, Anteo Divković, Luka Vukić, Jerko Penava 1, Krešimir Prižmić, Bože Gadža, Ivan Bebić, Marino Divković 2, Marin Borović Kurir 1, Eugen Sunara, Filup Vuleta 2, Toni Radan, trener Miroslav Trumbić.