Vatrepolisti Jadrana Carine pobijedili su noćas, na nikšićkom bazenu, VA Cattaro rezultatom 17:3 (4:1; 7:0; 1:1; 5:1), u prvom polufinalnom meču Prvenstva Crne Gore za sezonu 2018/2019. Drugi meč odigraće se u subotu, u Budvi, od 18 časova. Prenos uživo možete gledati na programu MNE Sport 1. Polufinale se igra na dvije dobijene utakmice.

Trener Vladimir Gojković rekao je nakon večerašnjeg trijumfa da Jadranaši mogu biti zadovolji, iako su malo lošije odigrali treću četvrtinu.

“U četvrtoj četvrtini smo opet imali tu agresivnost, pokušali smo da izvučemo što veću korist iz ove utakmice. Možemo bit zadovoljni”, jasan je Gojković.

Jadranaš Nikola Brkić kazao je da je utakmica prošla očekivano.

“Ovo je druga priprema za Marsej, ostalo je još jedna utakmica sa Cattarom. I sledeća sedmica punom parom da se pripremimo za ono što nas čeka u najvažnijoj utakmici sezone”, istakao je Brkić.

TOK UTAKMICE:

Prva četvrtina počela je golom Jadranša Averke Kanstantsina za 1:0, a zatim je sjajni Petar Mijušković savladao odbranu Cattara (2:0). Kanstantsin Averka još jednom je lako zatresao mrežu Cattara za 3:0. Prvi gol za Cattaro dao je Željko Dončić (3:1). Potom je Nikola Brkić bio nepogrešiv za 4:1.

I druga četvrtina pripala je Novljanima Dimitrje Obradović bio je nezaustavljiv za 5:1. Zatim je Kanstantsin Averka nadmudrio odbranu Cattara za 6:1. Opet je lopta slušala Marka Petkovića (7:1), a Averka je poslao loptu iza leđa odbrane Cattara za 8:1. Nezaustavljivi Nikola Brkić pobrinuo se da pobjed ne bude upitna (9:1). Nisu gosti imali rešenje za Danilo Radović koji je uvećao prednost Jadrana (10:1), a potom i postigao gol za 11:1.

Kapiten Jadranaša Marko Petković zatresao je mrežu Cattara u trećem periodu za 12:1, a potom je Pržica Jovan postigao gol za goste (12:2).

U četvrtom periodu gol za Cattaro dao je Dragan Marković (12:3). Noćas sjajni Petar Mijušković nadigrao je Cattaro za 13:3, a potom iz kontre još jednom bio nezaustavljiv (14:3). Kakva noć za Mijuškovića, koji je zadao muke Cattaru još jednim golom za 15:3. Potom je i Danilo Radović bio bez greške (16:3). Jadranaš Nikola Brkić postavio je krajnji rezultat (17:3).

Noćas su na visini zadatka bili golmani Novljana, Slaven Kandić i Petar Tešanović, koji su “zaključali” gol Jadran Carina.

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić 3, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović 1, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 4, Petar Mijušković 4, Filip Gardašević, Martin Gardašević, Jovan Vujović, Luka Murišić, kap. Marko Petković 2, Petar Tešanović odbrana, Danilo Radović 3, trener Vladimir Gojković.

VA CATTARO: Milija Mandić, Jovan Pržica 1, Petar Vujošević, Dragan Marković 1, Marko Mašić, Marko Milić, Filip Jašović, Veljko Vujović, Dušan Milaš, Božidar Vuksanović, kap. Željko Dončić 1, Mlađan Gopčević, Vasilije Marinković, Nikola Blečić, trener Ivan Bjelobrković.