Jadran je večeras nadigrao Crvenu zvezdu u Beogradu 5:11 ( 2:3; 2:2; 0:3; 1:3 ), u sedmom kolu A1 Regionalne vaterpolo lige. Novljani su upisali petu pobjedu u RVL, a vaterpolisti Zvezde nisu dozvolili večeras laku dominaciju Jadranašima.
Beograđani su šutirali 25 puta ka golu Jadrana, a gosti 28 puta ka golu domaćina. Jedan od dva peterca iskoristila je Zvezda, dok je Jadran iskoristio tri od pet. Dva šuta iz kontre realizovali su izabranici Petra Radanovića. Šest izgubljenih lopti upisala je Zvezda, a Jadran tri. Jedan blok imao je domaćin, dok su gosti imali tri bloka. Zvezda je napravila 12 prekršaja, a Jadran jedan manje.
Golman Jadrana, Petar Tešanović, kazao je da su Jadranaši još umorni od utakmice protiv Olimpijakosa, ali da su uspjeli da nametnu svoj ritam igre večeras.
“Ušli smo malo sporije u utakmkicu tokom prve dvije četvrtine. Uspjeli smo da stisnemo odbranu u drugom poluvremeni i nametnemo svoj ritam plivanja, što nama odgovara. Tokom tog perioda primili smo samo jedan gol”, kazao je Tešanović.
Bazen gdje je odigrana utakmica nosi ime Milana Galeta Muškatirovića, koji je 1958. godine branio boje hercegnovskog Jadrana kada je osvojena prva titula.
Trener momaka sa Škvera, Petar Radanović,  istakao je da da su prve dvije četvrtine bile neizvjesne i da je Zvezda imala dobar presing.
“Igrali su gol za gol, međutim kasnije je došla do izražaja naša bolja fizička pripremljenost. Uspjeli smo da privedemo utakmicu kraju na pravi način”, poručio je Radanović.
Split, 031219.
LEN champions league.
Water polo match between Jadran from Split (CRO) and Jadran Carine from Herceg Noiv (CGO) where the Jadran Carine won by a score of 12:6.
Photo: Jadran Split press office.
On photo: Jadran Carine head coach Petar Radanovic.
TOK UTAKMICE:
Plivanje za loptu na početku prve četvrtine pripalo je Jadranu, ali Novljani u nastavku nisu akciju realizovali na željeni način. Potom je nakon napada domaćina, Đuro Radović savladao odbranu Zvezde za 0:1. Nisu iskoristili isključenje Vuka Milojevića Jadranaši. Lako je Vuk Milojević prevario odbranu Jadrana za 1:1. Igrača više, isključenje Dimitrija Obradovića, nisu iskoristili domaćini. Još jednom odličan je bio Đuro Radović za 1:2. Marino Čagalj skrivio je peterac što je iskoristio Marko Janković i izjednačio (2:2). Peterac za Jadran iskoristio je Đuro Radović (2:3). Ali, drugi zaredom peterac za Novljane nije iskoristio Radović.
Isključenje Vuka Milojevića, na početku drugog perioda, nisu iskoristili Jadranaši. Dimitrije Obradović zatresao je stativu gola Crvene zvezde, a na drugoj strani mrežicu gola Jadrana zatresao je Marko Radović za 3:3. Nakon što je Luka Gligorijević isključen, Đuro Radović noćas jedini u redovima Jadranaša raspoložen za golove (3:4).  Bez greške je bio Stefan Ilić za 4:4. Treći peterac za Novljane i šut Kanstantsina Averke zaustavio je golman Beograđana Viktor Ivanov. Kapiten momaka sa Škvera, Marko Petković, bio  je nezaustavljiv za 4:5.
Treća četvrtina počela je napadom Jadrana, nakon čega je isključenje dobio Ivan Gusarov. Gol iz kontre upisao je centar Novljana Vladan Spaić (4:6). Peterac je skrivio Đuro Radović, ali je Petar Tešanović bio nesavladiv. Nisu imali rešenje domaćini za prelijep gol iz kontre Dušana Banićevića (4:7). Petar Kasum skrivio je peterac, a precizan je bio još jednom Đuro Radović (4:8).
Dva igrača više, isključenje Dimitrija Obradovića i Vlada Popadića, nije iskoristila Zvezda u četvrtom periodu. Potom je “potopio” domaćina sjajnim golom Uroš Vučurović za 4:9. Skrivio je peterac i Vuk Milojević, a ovoga puta nije zadrhtala ruka Kanstantsinu Averki (4:10). Uroš Vučurović večeras nezaustavljiv, savladao je odbranu  Zvezde još jednom (4:11). Isključenje Kanstantsina Averke iskoristio je Veljko Tankosić za 5:11. Potom je i Danilo Radović “zaradio” prekršaj trideset sekudni pred kraj utakmice, ali Petar Kasum nije bio precizan.
Utakmicu je sudio sudijski par Vojin Putniković (SRB) i Petar Abramović (CG).
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević 1, Kanstantsin Averka 1, Danilo Radović, Filip Gardašević, Đuro Radović 5, Vladan Spaić 1, Nikola Brkić, kapiten Marko Petković 1, Darko Đurović, Uroš Vučurović 2, trener Petar Radanović.
VK CRVENA ZVEZDA: Vladimir Mišović, kapiten Veljko Tankosić 1, Petar Kasum, Kristijan Šulc, Žarko Vasin, Stefan Ilić 1, Danilo Adžić, Marko Janković 1, Vuk Milojević 1, Miloš Vukičević, Ivan Gusarov, Marko Radović 1, Viktor Ivanov, Luka Gligorijević, trener Igor Milanović.
Novljane očekuje četvrto kolo Lige šampiona, snage će odmjeriti sa njemačkim Špandauom 8. novembra.