U 13. kolu Triglav Regionalne vaterpolo lige jadranaši su na bazenu Instituta Igalo dočekali Primorije izi Rijeke i u napetoj utakmici ostvarili ubjedljivu pobjedu 11:4.

Koliko je bila čvrsta odbrana na obe strane govori podatak da su objde ekipe imale samo po jednog igrača više bez realizacije, ali i podatak da je prvi gol na utakmici postignut 37 sekundi prije kraja četvrtine. Gol je postigao Merkulov i doveo naše momke u prvo vodstvo na utakmici 1:0.

I u drugoj četvrtini nastavljena je čvrsta odbrana ali samo na našoj strani. U ovom periodu naš tim nije primio gol tako da su riječani ostali bez gola na poluvremenu. Ali zato su jadranašu napunili mrežu gostiju sa 4 gola i na poluvrijeme otišli sa rezultatom 5:0.

U trećoj četvrtini umor je učinio svoje pa je i odbrana popustila na obe strane a posljedica toga je čak 9 golova u ovom periodu, 5:4. Takođe u ovom periodu dosuđena u 3 peterca, dva za goste (koji su iskoristili jedan) i jedan za naše momke (Merkulov postigao gol).

Posljednji period protekao je samo sa jednim pogotkom i to za Jadran pa je konačan rezultat ubjedljivih 11:4 za naše momke.

U timu Jadrana Carine istakao Merkluov sa 3 postignuta gola, dok su po 2 gola postiglu Ukropina i Pješivac.

Jadran Carine : Primorje EB 11:4 (1:0, 4:0, 5:4, 1:0)

Igalo, bazen Instituta Igalo.

Sudije: Abramović (Crna Gora), Virijević (Srbija).

Igrač više: Jadran Carine 7(4), Primorje EB 9(1). Peterci: Jadran Carine 1(1), Primorje EB 3(1).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić 1, Kovačić, Vidović 1, Merkulov 3, Baničević, Gardašević, Radović 1, Petković, Spaić, Pješivac 2, Šćepanović, Moskov 1.

Primorje EB: Jelovina, Radu, Petrić, Power 1, Peroš, Čunko, Tkač 1, Rakovac, Mudražija, Vrlić 1, Vukičević, Paparić, Čubranić, Buljubašić 1.