Učenici prvih razreda Osnovne Škole „Dašo Pavičić“, njih 100,  posjetili su  Plivački Vaterpolo Klub Jadran Carine prvog dana oktobra, a potom su obradovali Upravu kluba zahvalnicom koju su ručno pripremili sa svojim učiteljicama.
Predsjednik Skupštine kluba, Boro Mračević, kazao je da je ovo jedna od najdražih posjeta i poklona.
“Posjeta naših malih prvaka, budućih Jadranaša, nas je obradovala a posebno način na koji su nam zahvaili. Otvoreni smo za posjete svih učenika škola sa područja naše Opštine”, rekao je Mračević.
“Hvala što ste nas pozvali da dođemo i da se upoznamo sa uspjesima naših plivača i vaterpolista. Nakon ove posjete nadamo se da će neki od nas doprinijeti da Jadran donese još neki trofej u trofejnoj Sali”, napisali su prvačići sa svojim učiteljicama Maricom Bijelić, Milijanom Roćenović, Vanjom Đurović, Ljiljom Vlatković  i Ivankom Đečević.

Mališani su obišli bazen, trofejnu salu kluba i druge prostorije na Škveru.

Ono što im je posebno privuklo pažnju jeste gotovo 400 trofeja, kao i trening škole plivanja i vaterpola koji je tada bio u toku.
Tokom druženja sa hercegnovskim školarcima nije nedostajalo šale i smijeha, pa je tako trofejna sala bila posebna uz još jedan „pehar“ , dječji osmjeh i radost.