Vaterpolisti Jadrana Carine 2007. godište osvajači su Kupa Crne Gore koji je održan u Nikšiću. Izabranici trenera Dušana Ivanovskog prvi dio turnira Kupa završili su takođe prvoplasirani. Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. Guru A činil su PVK Jadran Carine, VK Budva, VPK Aquatic Verde i PVK Budućnost. Grupu B činili su VA Cattaro, VK Primorac i PVK Nikšić. Novljani su do trofeja došli sa maksimalnih pet pobjeda, ukupno postignutih 75 i ukupno primljenih 26 golova.
Trener Dušan Ivanovski kazao je da su nakon osvajanja prvog dijela turnira, kao favoriti igrali završni dio.
“Osim utakmice s Primorcem, sve ostale su bile sa velikom gol razlikom dobijene. Zadovoljan sam, dobro je bilo od prve do zadnje utakmice. Djeca su bila odlična i dobro se ponašala, što je najvažnije. Odbrana i napad su bili odlični”, rekao je Ivanovski.
Istakao je da je finale donijelo Jadranašima 17 golova protiv Cattara, što do sada protiv njih nisu postigli.
“I dosta igrača se upisalo u strijelce, tako da sam zadovoljan cjelokopunom ekipom”, zaključio je Ivanovski.
TOK TAKMIČENJA EKIPE JADRANA:
Prvog dana Jadranaši su nadigrali Budvu 16:7 (7:0; 3:0; 4:4; 2:3). Nakon prvog poluvremena Novljani su već imali dovoljnu prednost da u nastavku utakmice nastave sa igrom bez opterećenja. Danilo Stupar upisao je 6 odličnih golova, Nikola Petrović bio je nezaustavljiv sa 4, a Strahinja Gojković sa 2 gola. Po jedan su upisali i uvećali rezultat Marko Nikezić, Vuk Radović, Aleksandar Vavić i Miljan Bošković. Za Budvane Ognjen Moračanin dao je 4 gola, Đuro Raćanović 2 i Andrija Aleksić 1 gol. Utakmicu su sudili Slaven Manojlović i Petar Abramović, delegat je bio Dejan Adžić.
Drugog dana vaterpolo nade sa Škvera “preplivale” su podgorički Aquatic Verde 14:5 (5:1; 2:0; 5:1; 2:3). Dominacija Jadrana od početka do kraja utakmice nije dozvolila protivniku da dođe do iznenađenja. Danilo Stupar i Strahinja Gojković poveli su ekipu do slavlja sa po 4 gola, Miljan Bošković sa 2 gola nadigrao je odbranu Podgoričana, a po jedan gol upisali su i Vasilije Pakaški, Vuk Radović, Nikola Petrović i Đorđe Koprivica. Kod Verdea 3 gola dao je Jovan Radulović, a po jedan su upisali Veljko i Dario. Utakmicu je sudio sudijski par Miodrag Stanišić i Predrag Vasiljević, a delegat je bio Dejan Adžić.
nk_kup
Par sati kasnije nastavili su izabranici Dušana Ivanovskog pobjednički niz, pa su savladali i Budućnost 18:0 ( 4:0; 3:0; 6:0; 5:0). Pali su Podgoričani pred iskusnim Novljanima. Strahinja Gojković zadao je muke odbrani Budućnosti sa 5 golova, sa po 2 gola odlični su bili Vasilije Pakaški, Danilo Stupar, Nikola Petrović i Đorđe Koprivica. Po 1 gol upisali su i Vladan Gardašević, Vuk Radović, Miljan Bošković, Luka Todorović i Jovo Knežević. Utakmicu su sudili Predrag Vasiljević i Božo Đurašković, a delegirao je Dejan Adžić.
Nakon što su Novljani izborili prvo mjesto u grupi, trećeg dana nadigrali su Primorac 10:7 ( 1:1; 5:1; 2:1; 2:4) i postali pobjednik para D (koji po pravilu Saveza ovog takmičenja igra za prvo mjesto). Danilo Stupar sa 5 golova “pocijepao” je mrežu gola Kotorana, Strahinja Gojković sa 2 gola bio je bolji od protivnika, a sa po jednim golom pobjedu su osigurali Vasilije Pakaški, Marko Nikezić i Aleksandar Vavić. Kod Primorca Miloš Milinić upisao je 4 gola, a po jedan gol postigli su Đorđe Pejović, Bruno Perov i Andrija Pejanović. Utakmicu je sudio sudijski par Petar Abramović i Predrag Vasiljević, delegirao je Dejan Adžić.
Par sati kasnije, za prvo mjesto Jadran je “preplivao” Cattaro 17:7 (5:3; 5:1; 3:0; 4:3). Starhinja Gojković poveo je Novljane do zlatne medalje sa 6 golova, a sa po 3 gola sjajni su bili Danilo Stupar, Nikola Petrović i Miljan Bošković i sa 2 Vuk Radović. Za Cattaro po 2 gola dali su Stefan Vuković, Daniel Kalezić, Relja Vukanić i jedan gol Tomo Vičević. Utakmicu su sudili Petar Abramović i Božo Đurašković, delegat je bio Dejan Adžić.
PVK JADRAN CARINE: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Luka Todorović, Ognjen Vučetić, Nemanja Motika, Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica, Jovo Knežević, Miloš Stjepčić, trener Dušan Ivanovski.