Proteklog vikenda odigrana su dva završna turnira Prvenstva Crne Gore u vaterpolu i to u Herceg Novom od 22-25. jula za mlađe juniore (igrači rođeni 2005. godine i mlađi), te u Budvi 23-25 jul za nade (igrači rođeni 2009. godine i mlađi).

Mlađi juniori predvođeni trenerom Jovom Vukasovićem ubjedljvo su ovojili prvo mjesto upisavši 5 ubjedljivih pobjeda u isto toliko utakmica. U prvom kolu Jadran je pobjedio Budvansku rivijeru 15:3 (3:1,5:0,2:1,5:1). Strijelci za Jadran su bili: Šćepan Kontić 3, Strahinja Gojković, Meldin Hadžić, Danilo Stupar, Stefan Vico po 2, Tadija Matijašević, Krsto Simović i Rade Đukić po gol.

U drugom kolu u petak veče na Škveru Jadranaši su pobijedili ekipu Kataro iz Kotora 10:2 (1:0 , 2:1,3:1, 4:0.) Strijelci za Jadran su bili: Danilo Stupar 3, Strahinja Gojković, Meldin Hadžić, Tadija Matijašević, Stefan Radović i Krsto Simović po gol. Strijelac za Kataro: Novak Vukajlović dva gola. U trećem kolu uisana je pobjeda nad ekipom Akvarik Verde iz Podgorice 10:2 (2:1, 3:0,4:0,2:1), a golove su postigli Andrija Šekularac, Stefan Vico i Šćepan Kontić po dva gola, Tadija Matijašević, Krsto Simović, Danilo Stupar i Sava Huter po gol. Strijelci za Akvatik Verde: Jakov Vilotić i Ivan Terić po gol.

U četvrtom kolu Jadran je pobjedio Nikšić 29:3, dok je u odlučujućem 5. kolu savladan Primorac sa 9:5 (1:1,1:2,2:2 5:0). Strijelci za Jadran su bili: Sava Huter 3, StrahinjaGojković i Danilo Stupar po 2, Tadija Matijašević i Stefan Radović po gol.

Drugo mjesto na turniru pripalo je Primorcu, treće Cattaru, četvrta je bila Budvanska Rivijera , peti Akvatik Verde a šesti Nikšić.

Za ekipu Jadrana nastupili su: Bilafer Nikola, Matijašević Tadija, Radović Stefan, Simović Krsto, Hadžić Meldin, Stupar Danilo, Huter Sava, Gojković Strahinja, Šuberić Adrej, Kontić Šćepan, Vico Stefan, Đukić Rade, Vuković Dušan, Petrović Nikola, Ogurlić Danilo, Vidović Krsto, Šekularac Andrej, Popadić Danilo. Trener ekipe Jovo Vukasović.

jadran-herceg-novi-cetvrto-mjesto-CG-2009-godisteNa turniru u Budvi, Jadranove nade predođene Dušanom Ivanovskim u pet upatkmica upisali su 2 pobjede, 2 poraza i jedan remi. U prvom kolu turnira savladana je ekipa Primorca sa ubjedljivih 14:2, a u drugom ekipa Cattara sa 17:1. Uslijedila su dva poraza i to u trećem kolu od Budućnosti 14:4, a u četvrtom od Akvatik Verde 7:6. Turnir je završen remijem sa domaćom ekipom Budve koja je i pobjednik turnira 4:4. Ekipa Jadrana zauzela je IV mjesto.

Za nade Jadrana nastupili su: Kovačević Luka, Jovanović Andrej, Subotić Andrija, Bulajić Vjera, Subotić Miodrag, Sijerković Uroš, Milić Dimitrije, Gojković Vukašin, Sladović Andrija Sijerković Ljubo, Nikezić Miloš, Ćurčija Danilo, Lazarević Dejan, Milojević Vuk, Marković Pavle, Radanović Vuk, Supić Nikola, Kujačić Uroš, Vreća Stefan. Trener ekipe Dušan Ivanovski.