Kadetska ekipa Jadrana Carine, igrači rođeni 2003 i 2004 godine, boravili su na sedmodnevnim pripremama u Hanoveru. Domaćin novljanima je bio vaterpolo klub White Sharks iz Hanovera koji je već u dva navrata boravio u Herceg Novom na pripremama i to u oktobru 2015 i 2016 godine. Impresionirani radom i sistemom treninga koji se sprovodi u Jadranu Carine koji su imali priliku da vide tokom boravka u Herceg Novom, ali i osjete tokom zajedničkih treninga i trening utakmica, glavnog trenera ekipe iz Hanover, navelo je na u saradnji da sa svojim upravnim odborom pozove novljane u Hanover, te kao domaćin snose troškove boravke naših momaka u Njemačkoj, a do Hanovera se putovala autobusom. Kako je pomenuta generacija Jadrana Carine izuzetno jaka što je i potvrđeno u više navrata osvajanjem domaćih takmičenja, takmičenja Olimpijske Nade, te međunarodnih turnira na kojim su učestvovali prvaci Hrvatske, Mađarske, Španije, jadranaši su u Hanoveru trenirali sa mladim vaterpolistima White Sharksa 2002, te dijelom 2001 godište.

jadran-carine-mladi-170307-3Mladi vaterpolisti Jadrana Carine imali su priliku da budu smješteni u internatu Sportske Akademije u Hanoveru u okviru koje se nalaze dva bazena, teretane, zatvorene sale za treninge, otvoreni tereni, biciklističke zatvorene i otvorene sale, jednom riječju sportski kompleks kakvog imaju malo koji gradovi. Tokom sedmodnevnog boravka treninga i zvaničnih prijateljskih utakmica, mladi novljani su imali priliku da obiđu grad, posjete institut za sportsku izvrsnost, te da budu na utakmici vaterpolo Lige Šampiona između domaćeg Hanovera i mađarskog Egera. Utakmica je imala i posebnu čar iako je domaćin poražen, jer u radovima Hanovera igraju jadranaši: Predrag  Jokić, Luka Sekulić i Aleksandar Radović, kao i crnogorski reprezentativac Darko Brguljan.

Na pripremama u Hanoveru boravili su igrači: Radović Vasilije, Bošković Marko, Stevović David, Vujičić Damjan, Tomašević Krsto, Vukičević Lazar, Moračanin Nemanja, Babić Ilija, Vujović Jovan, Roćenović Nikola, Radović Ilija, Kujović Amar, Sladović Matija, Đorđević Sava, Simović Miloš, Murišić Slađan, te trener Srđan Lazarević.

jadran-carine-mladi-170307-2„Ovo je jedno neprocjenjivo iskustvo za mlade ljude da posjete jedan tako uređen sportski sistem i kompleks. Veliku zahvalnost dugujemo ljudima iz kluba White Sharks koji su bili divni domaćini, te dali sve od sebe da se više nego prijatno osjećamo kod njih. Oni jako cijene naš rad i kvalitet, te uvijek ističu da im je zadovoljstvo i privilegija trenirati sa nama i učiti od nas. Djeca su imala priliku vidjeti kako se dosta stvari radi i organizuje u Njemačkoj, te treninzi i druženje u proteklih 7 dana će im sigurno ostati u prelijepom sjećanju” – saopštio je trener Srđan Lazarević.

Uzvratna posjeta vaterpolista iz Hanovera u Herceg Novi se očekuje krajem ljeta.