Međunarodni plivački miting “Srđan i Maksim”: Jadranaši ekipno treći sa 32 medalje

 
Plivačice i plivači hercegnovskog Jadrana Carine, vođeni trenerom Seadom Adrovićem i trenericom Milicom Ćorović, ostvarili su odlične rezultate na 15. Međunarodnom plivačkom mitingu “Srđan i Maksim”, čiji je domaćin Trebinje. Novljani su uzeli 32 medalje (16 zlato, 6 srebro, 10 bronza) i ekipno zauzeli treće mjesto. Jadran je uzeo i titulu najbolje ekipe iz Crne Gore. Učešće je imalo 23 kluba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Rusije, Srbije i Kanade, ukupno 314 takmičara.
Pehar Plivački Miting Trebinje
 
Trener Sead Adrović kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatima kako starijih plivačica i plivača, tako i mlađih.
 
“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Istako bih Antonija Kandića koji je osvojio zlato na 200 i 400 metara slobodno, imao je ozbiljnu konkurenciju. Takođe, Aleksa Radović koji je bio odličan isplivavši kraul i štafeta gdje je muška ekipa oborila rekord Crne Gore i došla do zlata, bliži se prvoj najboljoj četvorci Jadranovih plivača u ekipi“, kazao je Adrović.
Jadran ekipno 3. Trebinje
 
Nagalasio je da su i djevojčice isplivale štafetu 4×50 metara i oborile državni rekord.
 
“Takođe, pohvalio bih plivače i plivačice mlađih godišta koji su ostvarili odlične rezultate”, zaključio je Adrović.
 
REZULTATI TAKMIČENJA EKIPE JADRANA:
 
Aleksa Radović i Vasilije Andrić isplivali su 50 metara slobodno i osvojili zlatne medalje. U disciplini 100 metara slobodno zlato su uzeli Aleksa Radović, Vasilije Andrić i Daniel Adrović. Antonije Kandić doplivao je do zlatne medalje isplivavši 200 metara slobodno i 400 metara slobodno. U disciplini 50 metara delfin Vasilije Andrić bio je zlatan. Takođe, Vasilije je osvojio zlato isplivavši 100 metara delfin.
PVK JADRAN TREBINJE
 
Muška ekipa isplivala je štafetu 4×50 metara slobodno Antonije Kandić, Đorđe Grbić, Vasilije Andrić i Aleksa Radović i osvojili su zlatnu medalju uz oboren državni rekord za svoje godište. Ljubica Bošković na 50 metara slobodno bila je zlatna, kao i na 100 metara slobodno. Disciplina 100 metara prsno donijela je Mini Cvjetičanin zlato, dok je Ljubica Bošković na 50 metara delfin uzela zlato. Mina je osvojila zlatnu medalju isplivavši 100 metara delfin i 200 metara mješovito.
Jadran Carine Plivački Miting
 
Srebrna medalja pripala je Viktoru Andriću i Danielu Adroviću na 200 metara slobodno. Isplivavši 50 metara prsno do zlata su došli Aleksa Radović i Đorđe Grbić. I na 100 metara prsno Radović je doplivao do srebra. Lara Milak, Ljubica Bošković, Anđela Jovanović i Jovana Terzić isplivale su štafetu 4×50 metara slobodno i osvojile bronzanu medalju.
 
Muška štafeta Trebinje
Bronzane medalje na 50 metara slobodno osvojili su Antonije Kandić, Đorđe Grbić i Daniel Adrović. Takođe, Daniel je osvojio bronzu i na 50 metara delfin. Disciplina 200 metara mješovito donijela bronzu Viktoru Andriću, dok je na 100 metara slobodno bronzu uzela Bjanka Bulajić. Staša Samardžić doplivala je do bronze na 100 metara leđno, a na 50 metara prsno bronzana medalja pripala je Anđeli Jovanović i Katarini Vujnović. Takođe, Jovanović je doplivala do bronze i na 100 metara prsno.
Ženska Štafeta Trebinje
 
PVK JADRAN CARINE: Jelena Marić, Ljubica Bošković, Anđela Jovanović, Staša Samardžić, Ivana Antunović, Anđela Radojčić, Lara Živanović, Mina Cvjetičanin, Marsej Boniseva, Bjanka Bulajić, Nevena Bošković, Vjera Bulajić, Katarina Vujnović, Elena Milić, Darija Raičević, Jovana Terzić, Lara Milak, Aleksa Radović, Vasilije Andrić, Viktor Andrić, Antonije Kandić, Đorđe Grbić, Daniel Adrović, trener Sead Adrović i trenerica Milica Ćorović.