Vaterpolisti Jadran Carina u šestom kolu Lige šampiona gostuju Jadranu iz Splita, 3. decembra u 20.30 časova. Nakon osvajanja 30. nacionalnog trofeja, 15. kupa države, Jadranaši će pokušati da nastave pozitivan niz i upišu prvu evropsku pobjedu tekuće takmičarske sezone. Trener Jadrana, Petar Radanović, smatra da će utakmica biti pravi izazov.
Utakmicu možete pratiti na JADRAN SPLIT – JADRAN CARINE .
Jasno je da ekipa Petra Radanovića igra sve bolji vaterpolo kako takmičenje odmiče. Nakon drugog kola LŠ, glavni “protivnik” Jadranaša je gol koji nedostaje za izjednačenje ili pobjedu.
“Nadam se da će moji igrači smoći snage i da ćemo uspjeti da uzmemo toliko željene bodove, da tako kažem, cijeli plijen u Splitu. Nimalo lako, ali eto od drugog kola smo sve utakmice gubili sa jednim ili dva gola koja su falila za izjednačenje ili tada i za pobjedu”, kazao je Radanović.
Radanović se nada da će Jadranaši uspjeti da prevaziđu tu barijeru i da daju sve od sebe, pruže dobar meč i uzmu tri boda.
Vaterpolista koji nesumnjivo svaku utamicu igra srcem, Vlado Popadić, kazao je da Jadran ide na pobjedu protiv imenjaka iz Splita.
“Osvojili smo Kup Crne Gore i sad nas očekuju još dvije utakmice Lige šampiona, jedna sa Jadranom i druga sa Sintezom. Od početka Lige šampiona malo nam je falilo u svakoj utakmici. Igrali smo sa svim favoritima, ali opet od drugog kola nam je falio po jedan gol za bod ili pobjedu”, pojasnio je Popadić.
Popadić je dodao da je možda saigračima i njemu malo falilo i sreće, te da se nedostatak iskustva u presudnim mometima pokazao.
“Jadran Split je odlična ekipa. Prošlo kolo su pobijedili Jug što je za respekt, ne smijemo ih podcjeniti iako smo ih dobili u prvom kolu Regionalne lige. Idemo na pobjedu, sigurno da se i oni neće predati. Očekuju i oni pobjedu, pogotovo nakon utakmice sa Jugom”, zaključio je Popadić.
REZULTATI DOSADAŠNJEG OVOSEZONSKOG TAKMIČENJA:
1. Kolo LŠ: Jadran Carine – Jug 7:12
2. Kolo LŠ: Jadran Carine – Solnok 12:14
3. Kolo LŠ: Olimpijakos – Jadran Carine 8:7
4. Kolo LŠ: Špandau – Jadran Carine 9:9
5. Kolo LŠ: Jadran Carine – Barseloneta 12:13
1. Polufinale KUP CG: Jadran Carine – Primorac 13:11
2. Finale KUP CG: Jadran Carine – Budva 9:8
1. Kolo RVL: Jadran Split – Jadran Carine 9:11
2. Kolo RVL: Jadran Carine – Partizan Beograd 10:8
3. Kolo RVL: Jug – Jadran Carine 9:6
4. Kolo RVL: Jadran Carine – Mladost 6:15
5. Kolo RVL: Mornar Split – Jadran Carine 7:16
6. Kolo RVL: Jadran Carine – Budva 12:6
7. Kolo RVL: Crvena Zvezda – Jadran Carine 5:11
8. Kolo RVL: Primorac – Jadran Carine 10:16
Jadran pauza
 Momke sa Škvera nakon duela sa splitskim Jadranom očekuje sedmo kolo Lige šampiona, ugostiće Sintez Kazan 9. decembra na bazenu Instituta Igalo.