Vaterpolisti Jadrana Carine poraženi su u petom kolu Lige šampiona od španske Barselonete 13:12 (4:1; 1:5; 4:3; 3:4), na domaćem terenu. Tim Petra Radanovića upisao je četvrti poraz uz jedan remi. Odličan otpor pružili su Jadranaši i namučili Barselonetu. Činilo se da su Novljani bili na korak do pobejde, ali su sudije može se reći uticale na krajnji rezultat.
TOK UTAKMICE:
Prva četvrtina počela je napadom Barselonete i u nastavku odbranom čuvara mreže Jadrana, Petra Tešanovića. Isključenje Alejandra Bustosa nisu iskoristili Novljani. Ali su zato gosti iskoristili isključenje Marina Čagalja, a za 0:1 bio je precizan Blai Mallarach. Brzo je Đuro Radović izjednačio (1:1) iskoristivši igrača više. Nisu imali rešenje Španci za sjajan šut Dimitrija Obradović za 2:1! Nakon što je isključen Nikola Brkić, Petar Tešanović sačuvao je prednost Jadranaša i zaustavio šut Barselonete. Isključenje Vlada Popadića  nisu iskoristili gosti, zatim je uslijedio nezaustavljiv šut Nikole Brkića za 3:1! I isključenje Nikole Brkića nisu gosti iskoristili.Zato je Kanstantsin Averka bio nepogrešiv, iskoristio je isključenje Bustosa, za 4:1.
Drugi period počeo je napadom Novljana, ali bez gola. Na drugoj strani Petar Tešanović večeras na visni zadatka, u par sekundi dvije odbrane vezane. Isključenje Marina Čagalja i Marka Petkovića iskoristio je Blai Mallarach (4:2). Zatim nisu Jadranaši iskoristili isključenje Paula Linaresa. Nepogrešiv je večeras Blai Mallarach (4:3). Nije se dalo momcima sa Škvera da iskoriste isključenje Alberta Munariza. Nakon što je isključen Marc Larumbe, zatresao je mrežu gola Španaca kpiten Novljana, Marko Petković, za 5:3. Isključenje Dimitrija Obradovića iskoristio je Alvaro Granados za 5:4. Nakon što je Roger Tahull isključen, Jadran nije uspio da zaprijeti Barseloneti.Alberto Munarizz bio je nezaustavljiv za izjednačenje (5:5).Peterac je skrivio Đuro Radović, a gol je postigao Alvaro Granados (5:6).
Treća četvrtina počela je napadom Jadrana i sjajnim golom Vlada Popadića za 6:6! Nastavio je pozitivan niz Đuro Radović potopivši odbranu Barcelonete za 7:6. Nisu gosti iskoristili isključenje Kanstantsina Averke. Kakva majstorija Dimitrija Obradovića je zatim uslijedila za 8:6. Felipe Perone bio je precizan za 8:7, a potom je Marc Larumbe izjednačio (8:8). Alberto Munariz bio je nezaustavljiv za 8:9. Isključenje Michaela Bodegasa nisu iskoristili Jadranaši. Nisu imali rešenje gosti za sjajnog Marka Petkovića (9:9).
Četvrti period  počeo je napadom Barcelonete, a isključenje Marina Čagalja iskoristio je Alberto Granados (9:10). Igrača više iskoristio je nezaustavljivi Kanstantsin Averka za izjednačenje (10:10). Potom nisu isključenje Vlada Popadića iskoristili gosti. Alberto Munarizz nadigrao je Jadran za 10:11. Igrača više iskoristio je Marko Petković (11:11) i “isparvio” prethodnu odluku sudija koji su poništili gol Jadrana. Isključenje su zaradili Vladan Spaić i Milan Alkesić, nakon čega se Jadran odbranio. Peterac je skrivio Đuro Radović, a precizan je bio Alvario Granados za 11:12. Vladan Spaić pocijepao je mrežu Barselonete za 12:12! Felipe Perone postavio je krajnji rezultat dvije sekunde pred kraj (13:12).
Utakmicu je sudio sudijski par Raffaele Colobo (ITA) i Georgios Stavridis (GRE) , delegat je bio Jacques Racine (SUI).
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj, Vlado Popadić 1, Dimitrije Obradović 2, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 2, Petar Mijušković, Uroš Vučurović, Đuro Radović 2, Vladan Spaić 1, Nikola Brkić 1, Marko Petković 3, Darko Đurović, trener Petar Radanović, pomoćni treneri Lazar Vuksanović i Milan Ćirović.
ZODIAC ATLETIC BARCELONETA: Dani Lopez kapiten, Miguel De Toro, Alvaro Granados 4, Alberto Munarriz 3, Michael Bodegas, Marc Larumbe 1, Milan Aleksić, Paul Linares, Roger Tahull, Felipe Perrone 2, Blai Mallarach 3, Alejandro Bustos, Miquel Linares, trener Jesus Martin, pomoćni trener Mirko Blažević.