Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine poraženi su u prvom kolu Lige Šampiona od  dubrovačkog Juga 7:12 (1:1; 1:3; 2:3;3:5). Novljani nisu uspjeli da pred svojom publikom naprave iznenađenje, ali su pružili jak otpor. Utakmica je obilovala dobrim akcijama na obje strane, “ključala” je voda u bazenu, činilo se da Jadran može da iznenadi ali ipak Jug je bio jači.
Trener Petar Radanović kazao je da je Jadran imao dobrih prilika noćas, ali da je bilo teško nastaviti dalje kada je Jug povećao rezultatsku razliku.
“Dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Imali smo probelma sa postizanjem golova. Posebno smo imali problem sa igračem više, a i odbrana nije bila baš dobra”, kazao je Radanović.
Kapiten Novljana, Marko Petković, kazao je da je utakmica bila odlična za publiku.
“Vjerujem da su navijači uživali. Pružili smo dobru igru, ali večeras ne dovoljnu da pobjedimo Jug. Sad čekamo Solnok”, kazao je Petković.
Trener Juga, Vjekoslav Kobešćak, kazao je da je vidljiv napredak  Jadranovih vaterpolista iz sezone u sezonu.
“Na kraju mi smo bili bolji, posebno u četvrtom period igre”, rekao je Kobešćak.
TOK UTAKMICE:
Početkom prve četvrtine Đuro Radović pokušao je da nadigra odbranu Juga, ali nije bilo uspješno. Zatim je na drugoj strani Tešanović bio savršen i nije dozvolio protivniku da  zatrese mrežu gola. “Čelični “ Petar Tešanović nastavio je da oduševljava publiku svojim majstorijama tokom ovog perioda. Gol za Jug postigao je Danil Mekurlov (0:1).  Sjajni Dušan Banićević savladao je Jug za 1:1.
Druga četvrtina počela je golom Paula Obradovića za 1:2, koji je iskoristio igrača više. Ali je potom nezaustavljivi Marko Petković, kapiten Novljana, izjednačio (2:2). Pokušao je Jug da zaprijeti, međutim Tešanović je noćas zablistao. Savladao je odbranu Jadrana Hrvoje Benić (2:3). Potom je nepogrešiv bio i Loren Fatović za 2:4.
Početkom trećeg perioda Kanstantsin Averka pokušao je da nadigra goste, ali ipak gola nije bilo. Peterac je iskoristio Paulo Obradović, a na golu je zamijenio Petra Tešanovića Vlado Popadić, jer je sudija odlučio da isključi i prvog golmana Novljana (2:5). Potom je Nikola Brkić zatresao mrežu gola Juga za 3:5. Uvećao je prednost Juga Alexandros Papanastastiou golom za 3:6.  Zatim je uslijedila magija Vladana Spaića  za 4:6 ! Luka Lozina bio je bolji od odbrane Jadrana za 4:7.
Četvrta četvrtina počela je napadom Juga, a Luka Lončar bio je precizan za 4:8. Peterac je iskoristio Loren Fatović (4:9). Nije Vladan Spaić pustio da taj laki gol prođe nekažnjeno, pa je bio precizan za 5:9.  A na drugoj strani odmah nakon toga Danil Merkulov  bez greške  za 5:10.  Nije Jug imao rešenje za Marina Čagalja koji je pogodio za 6:8. Još jednom je Danil Merkulov bio sjajan za 6:11. Nezaustavljiv je bio Dušan Banićević za 7:11. Potom je peterac iskoristio Papanastastiou za 7:12.
Utakmicu je sudio sudijski par Alessandro Severo (ITA) i Zsolt Marjay (GER), a delegat je bio Paulo Ramos (POR).
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj 1, Vlado Popadić , Dimitrije Obradović, Dušan Banićević 2, Kanstantsin Averka, Petar Mijušković , Uroš Vučurović, Đuro Radović , Vladan Spaić 2, Nikola Brkić  1, kapiten Marko Petković  1, Darko Đurović, trener Petar Radanović, pomoćni treneri Lazar Vuksanović i Milan Ćirović.
VK JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović  2, Luka Lončar 2, Filip Kržić, kapiten Javier Garcia , Luka Lozina, Danil Merkulov  3, Alexandros Papanastastiou 2, Marko Žuvela, Hrvoje Benić 1, Paulo Obradović 2 , Toni Jarak, trener Vjekoslav Kobešćak, pomoćni treneri Đani  Pecotić i Miho Bobić.