Jadranove legende Boris Čukvas i Slobodan Pura Uljarević posjetili su svoj Jadran i u Trofejnoj Sali, u kojoj ih je dočekao predsjednik Skupštine kluba Boro Mračević, te se tu našao i stari Jadranov plivač i trener Ljubisav Koreja Gavrilović, proveli su nezaboravno jutro sjećajući se s emocijama uspomena na davna vremena. Posebno su se sjetili trofejne 1958. i 1959. godine i sa suzama u očima prisjetili se događaja vrhunskih saigrača i dragih drugova, koji nažalost nisu sa njima. Tih godina osvojene su titule u vaterpolu i u plivanju. Tada Jadran postaje veliki i iz godine u godinu izrasta u hercegnvsku sportsku gromadu.
Gledajući iz Trofejne sale ka bazenu u kojem današnja omladina Jadrana trenira, legende Jadrana sa velikim emocijama su nam pričale o periodu kada su oni postavili temelje vaterpola kakav je danas na Škveru.
Vječiti Jadranaš, Boris Čukvas, istakao je da ga najljepše emocije vezuju za Herceg Novi i Jadran.
“Bez obzira na karijeru koju sam kasnije imao u sportu i poslu, doba koje sam proveo u Herceg Novom, gdje sam odrastao, je nešto najljepše što sam imao u životu. Ne mogu upoređivati ništa sa prije i nakon tog perioda, kojeg sam imao u Jadanu”, kazao je Čukvas.
Boris_Čukvas_i_Slobodan_Uljarević
Istakao je da je to vrijeme, kada je on igrao sa saigračima svoje generacije, bilo početak velikog Jadrana.
“Bilo je to malo čudo da je jedan mali Jadran postao prvak Jugoslavije. Dvije godine bez poraza. Bilo je oscilacija u razvoju, ali ovo što je sada Jadran , kako je organizovan, za šta je najzaslužniji Boro Mračević, je klub za upoređivanje najvećih dostignuća u našem sportu , mislim i na organizaciju kluba”, istakao je Čukvas.
Poručio je da ne sumnja da će Jadran da ide dalje istim tempom, te da će ponoviti uspjehe i ostati među najboljim klubovima Evrope i bivše Jugoslavije.
Jadranaš Slobodan Uljarević rado je spomenuo vremena kada je nosio kapicu Jadranovih boja.
„Vrijeme igranja u ovom klubu, odrastanje i uspjesi koje smo postigli su najljepši dio u mom životu. To nije vezano samo za mladost, nego i za rezultate koje smo postizali i koji su bili priznati od svih onih koji su bili u ovome sportu“, poručio je Uljarević.
jadranove_legende_2
Istakao je da je Jadran priča sama za sebe, legenda Herceg Novoga i imidž Jugoslavije.
„Malo mjesto, veliki ljudi,  veliki igrači i uspjesi. Vidimo da se fenomenalno radi, Ovo što se sada dešava sa Jadranom je najveća zasluga Bora Mračevića. Poruka mladima je da nema prepreka u sportu koje se ne mogu prevazići, neka napuste kafiće i neka dolaze na Škver“, rekao je Uljarević.