Vaterpolisti Jadrana Carine 2007. godište završili su prvoplasirani prvi turnir takmičenja Kupa Crne Gore, čiji dmaćin je bio Kotor. Vođeni trenerom Dušanom Ivanovskim Novljani su bez poraza došli do prvog mjesta sa ukupno četiri pobjede, 12 primljenih i 52 postignuta gola. Drugo mjesto pripalo je Primorcu, a treće Cattaru. Završni turnir Kupa države planiran je za avgust.
Trener Dušan Ivanovski rekao je da je zadovoljan završenim prvim dijelom Kupa Crne Gore i svime što je njegova ekipa postigla.
“Zadovoljan sam prikazanim na sve četiri utakmice, pogotovo u finalu odbrana je bila odlična prve dvije četvrtine. Iz jake odbrane je izašlo nekoliko kontri, lakih golova i onda je nakon poluvremena sve bilo jasno”, kazao je Ivanovski.
Ekipe su bile razdvojene u dvije grupe. Grupu A činili su: PVK Jadran Carine, VK Budva i PVK Nikšić. Grupu B činili su:  VA Cattaro, VK Primorac, VPK Aquatic Verde i PVK Budućnost.
TOK TAKMIČENJA EKIPE JADRANA:
Prvog dana Jadranaši su savladali ekipu Budve 11:3 (2:1; 2:0; 2:1; 5:1). Novljani su od početka držali prednost, a uz dobru odbranu i napad u drugom poluvremenu zasluženo slavili. Strahinja Gojković bio je nezaustavljiv sa 7 golova, Danilo Stupar sjajan sa 3 i Đorđe Koprivica odličan sa jednim golom za veći rezultat. Kod Budvana po jedan gol upisali su Stefan Kruta, Pero Niko Franeta i Ognjen Moračanin. Utakmicu su sudii Kontić Jovan i Vasilije Kriještorac.
Drugog dana Novljan su bili bolji od Nikšića 23:2 (7:0; 5:0; 8:0; 3:2). Danilo Stupar bio je nezaustavljiv sa 5 golova, a Strahinja Gojković sa 4. Aleksandar Vavić sa 3 gola srušio je odbranu Nikšićana, a sa po 2 odlični su bili Vladan Gardašević, Miljan Bošković, Đorđe Koprivica i Luka Todorović. Sa po jednim golom Vasilije Pakaški, Marko Nikezić i Vuk Radović uvećali su rezultat. Kod Nikšićana po gol su dali Jovan Popović i Stefan Knežević. Utakmicu je sudio sudisjki par Jovan Kontić i Predrag Vasiljević.
JADRAN 2000 KUP KOTOR
Trećeg dana do finala Jadranaši su došli pobjedivši Cattaro 7:4 (1:1; 3:1; 2:2; 1:0). Starhinja Gojković zatresao je mrežu gola protivnika sa 4 gola, Danilo Stupar bio je sjajan sa 2, dok je sa jednim golom Vasilije Pakaški uvećao prednost. Kod Cattara 3 gola dao je Danijel Kalezić i jedan Ljubomir Kovačević.
Borba za prvo mjesto prvog turnira Kupa bila je bez iznenađenja. Mladi Jadranaši slavili su protiv Primorca 11:3 ( 4:0; 1:0; 2:1; 4:2). Nakon prve dvije četvrtine jasno se pokazala dominacija Novljana nad Kotoranima. Danilo Stupar i Strahinja Gojković, postavili su temelje pobjede, a golmana domaćina savladali su sa po jednim golom Vuk Radović, Nikola Petrović i Đorđe Koprivica. Kod Pimorca istakao se Miloš Milinić sa sva 3 postignuta gola za svoj tim.
PVK jADRAN CARINE 2007 KOtor
PVK JADRAN CARINE: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Đorđe Koprivica, Ognjen Vučetić, Slobodan Radanović, Luka Todorović, Jovo Knežević, Miloš Stjepčić, Miloš Nikezić, Alesandar Matović, Balša Zekić, Todor Nikčević, trener Dušan Ivanovski.