Vaterpolisti Jadrana Carine 2006. godište takmičenje Kupa Crne Gore, čiji je domaćin bio Kotor, završili su na drugom mjestu. Mladi Novljani, vođeni trenerom Srđanom Lazarevićem, ostvarili su četiri pobjede i jedan poraz uz 23 primljena gola i 66 postignutih.
Trener Srđan Lazarević kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatima i da su Jadranaši pokazali napredak.
“U principu utakmice su bile gdje je moglo da se da više golova. Namjerno sam išao na to da igraju mlađi vaterpolisti. Mijenjao sam sastav i davao šansu mlađim igračima. Generalno je dobro, zadovoljan sam igrom, trudom. Pokazali su stvari koje smo učili i napredak. Što je najvažnije, slušaju me i žele da rade”, istakao je Lazarević.
Dodao je da je Primorac, koji je osvajač Kupa, bolja ekipa i igrački kvalitetnija, ali da je na Jadranaše uticala morska voda otvorenog bazena.
“Zaslužno su pobijedili. Naša djeca ne treniraju u slanu vodu, more. A njihov otvoreni bazne je takav. Upravo sam tamo vidio nesnalaženje moje ekipe tokom razgibavanja, a pogotovo kada je utakmica počela. Sve ih pomjera more koje je nemirno. Nisu se snašli onako kako je trebalo, noćni ambijent i pune tribine domaćih navijača.  Ali, uglavnom nije tako loše”, zaključio je Lazarević.
TOK TAKMIČENJA JADRANA:
Prvog dana Novljani su startovali pobjedom nad ekipom Cattara 13:6 (2:2; 3:2; 4:1; 4:1). Nakon prvog poluvremena Jadranaši su uvećali prednost i nisu dozvolili da Kotorani naprave iznenađenje. Nezaustavljiv je bio Stefan Vico sa 6 golova, kao i Strahinja Gojković sa 3. Uvećao je razliku Danilo Stupar sa 2 gola, dok su sa po jednim Nikola Petrović i Rade Đukić savladali golmana Cattara. Za Kotorane Ivan Marković upisao je 5 golova i jedan Petar Pajović. Utakmicu je sudio sudijski par Petar Abramović i Slaven Manojlović, a delegat je bio Marijo Brguljan.
Drugo dana izabranici Srđana Lazarevića nastavili su pobjednički niz i bili ubjedljivi protiv Budve 11:2 (3:0; 4:1; 2:0; 2:1). Nisu Budvani bili opasni po gol Jadrana, a prednost u prvom dijelu utakmice Novljanima je donijela sigurnost u nastavku. Stefan Vico bio je savršen sa 5 golova, Danilo Stupar nezaustavljiv sa 3, dok je Strahinja Gojković sa 2 i Rade Đukić sa jednim golom uvećali prednost. Kod Budvana po jedan gol dali su Božidar Ivanović i Maksim Mijatović. Utakmicu su sudili Petar Abramović i Miodrag Stanišić, delegat je bio Marijo Brguljan.
PVK_JADRAN_CARINE_2006_KUP
Rutinski je Jadran nadigrao Nikšić 23:1 ( 3:0; 4:1; 2:0; 2:1). Pobjeda je bila neupitna od starta utakmice. Sa po 6 golova brilijantni su bili Nikola Petrović i Strahinja Gojković, Stefan Vico sa 3 gola savladao je golmana Nikšića, po 2 odlična gola upisali su Rade Đukić i Petar Popović, dok su sa po jednim golom uvećali prednost Tadija Matijašević, Danilo Ilić, Miljan Bošković i Balša Damjanović. Nikšićanin Vasilije Cicmil postigao je jedini gol za svoj tim. Utakmicu su sudili Predrag Vasiljević i Jovan Kontić, delegirao je Marijo Brguljan.
Trećeg dana takmičenja prkosili su Jadranaši umoru i napornom tempu takmičenja, te nadigrali podgorički Aquatic Verde 12:3 ( 2:0; 4:0; 5:0; 1:3) . Stefan Vico poveo je ekipu do pobjede sa 4 gola, a pratio ga je Nikola Petrović sa sjajna 3 gola. Rezultat su uvećali sa 2 gola Strahinja Gojković i Danilo Stupar, a jednim golom zatresao je mrežu Podgoričana Rade Đukić. Kod Podgoričana sva 3 gola dao je Bogdan Jovović. Utakmicu su sudili Miodrag Stanišić i Predrag Vasiljević, delegat je bio Željko Avramović.
Novljane je od torfeja Kupa dijelio poraz od ekipe Primorca 7:11 (1:4; 2:3; 3:2; 1:2). Danilo Stupar upisao je dva gola, a po jedan put precizni su bili Tadija Matijašević, Miljan Bošković, Stefan Vico, Radivoj Radanović i Strahinja Gojković. Za Kotorane Draško  Samardžić postigao je 4 gola, po dva su upisali Srđan Janović i Ivan Milošević, a po jedan Danilo Kašćelan, Tim Perov i Miloš Milinić. Utakmicu je sudio sudijski par Petar Abramović i Miroslav Mijanović, a deletag je bio Željko Avramović.
PVK JADRAN CARINE: Nikola Bilafer, Tadija Matijašević, Nikola Petrović, Danilo Ilić, Rade Đukić, Miljan Bošković, Stefan Vico, Radivoj Radanović, Strahinja Gojković, Danilo Stupar, Božo Stevanović, Balša Damjanović, Danilo Ogurlić, Petar Popović, Nikola Kandić, Marko Lučić, Vuk Ivović, trener Srđan Lazarević.