Naredne sedmice kreće Liga šampiona za vaterpoliste.Hercegnovski Jadran je jedini predstavnik Crne Gore u najelitnijem vaterpolo takmičenju i to tim sa wild card statusom, a završna faza broji 12 klubova, koji su podjeljeni u dvije grupe. Ovogodišnja Liga šampiona uslovljena problemima izazvanim pandemojom Corona virusa će se igrati u izmjenjenom formatu, umjesto utakmica kod kuće i u gostima kako smo navikli do sada, ova faza takmičenja će se odigrati kroz tri turnira, koji će biti organizovani po sistemu „balona“ na kojim će svaka od ekipa ukupno odigrati po 10 utakmica (3 utakmice na prvom, 4 utakmice na drugom i 3 utakmice na trećem turniru).

Raspored turnira:

  • I turnir – 15-17.12.2020.
  • II turnir – 01-05.03.2021.
  • III turnir – 20-22.04.2021.

Jadranaši se nalaze u grupi B sa ekipama: FTC Ferencvaroš Budimpešta (HUN), Waspo98 Hanover (GER), CNA Barceloneta – Barselona (ESP), AN Brescia – Breša (ITA), Dinamo – Tibilsi (GEO), Jadran Herceg Novi (MNE), čiji će se prvi turnir odigrati u Budimpešti, 15-17.12.2020.god u Duna areni, u kojoj je odigrano predhono Evrpsko prenstvo u januaru ove godine, na kom su naše ajkule osvojile bronzanu medalju.

Na pomenutom turniru Jadranaši će odigati tri utakmice i to u prvom kolu sa aktuelnim šampionm Evrope Ferencvarošem, u drugom kolu sa njemačkim Waspo98 Hanoverom i u poslijednjem kolu sa predstavnikom Gruzije, Dinamom iz Tibilsija.

Raspored turnira:

  • 15.12.2020 u 16:30, Jadran Herceg Novi – FTC Ferencvaroš (TV prenos Sport Klub 1)
  • 16.12.2020 u 19:00, Jadran Herceg Novi – Waspo98 Hanover (TV prenos Sport Klub 3)
  • 17.12.2020 u 14:00, Dinamo Tibilsi – Jadran Herceg Novi (TV prenos Sport Klub)

Konačan sastav ekip Jadrana za pomenuti turnir će se znati u nedelju nakon neophodnih PCR testiranja na Corona virus. Ekipa za Budimpeštu putuje u ponedeljak 14.12.2020 u ranim jutarnjim časovima. Dolazak u Budimpeštu je planiran oko 14 časova, nakon čega slijede nova testiranja na Corona virus i ulazak u „balon“, a u 19 časova je planiran trening u Duna Areni.

Jadran u Budimeštu putuje u sastavu: Petar Tešanović, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Jake Muscat, Kanstantsin Averka, Vasilije Radović, Martin Gardašević, Đuro Radović, Dušan Banićević, Nikola Brkić, Marko Petković, Darko Đurović, Jovan Vujović, Matija Sladović.

Nažalost zbog zdrastvenog kartona u Budimpeštu ne putuju bekovi Luka Murišić i Damjan Vujičić, dok su se u sastav vratili, nakon odrađena dva treninga, golan Petar Tešanović nakon duge povrijede skočnog zgloba noge, te centar Jovan Vujović koji se još oporavlja od povrijede ramena.

Ovogodinje utakmice Liše Šampiona biće preošene na kanalima Sport Klub.

Live scoring utakmica: LINK

Live stream utakmica: LEN TV