U finalnoj utakmici FINAL FOUR-a Triglav Jadranske vaterpolo lige Jadran se sastao sa ekipom Juga ali domaćini su bili prejaki pa je titula ostala u Duborvniku. Već od samog starta Jug je krenuo silovito i rješio prvi period u svoju korist rezultatom 4:1. Naš tim nije napao motiv poslije prve četvrtine da se povrati a evropski prvak nije spuštao gas pa je kranji rezultat bio 15:3 u korist domaćina. Međutim i pored uvjedljivog rezultata naši momci su opravdali drugu poziciju koju su skoro čitave sezone držali.

“Jug je bolji, to je jasno, ali mi smo bili daleko od nivoa igre koju smo željeli da pokažemo. Rezultat je previsok, nismo toliko slabiji, ali kada ne igrate najbolje što možete protiv tima kakav je Jug onda je ovakav poraz moguć. Željeli smo da se plasiramo u finale, uspjeli smo u tome, ali smo htjeli i da u njemu budemo bolji protivnik. Jug je, s druge strane, možda prvi put u sezoni odigrao dobro kao što je bio slučaj prethodne u najvažnijim utakmicama – rekao je Gojković.

Jug – Jadran Carine 15:3 (4:1, 4:0, 2:1, 5:1)

Dubrovnik – Bazen u Gružu.

Sudije: Štampalija (Hrvatska), Abramović (Cna Gora).

Igrač više: Jug 10 (4), Jadran Carine 7 (1). Peterci: Jug 4 (4).

Jug: Bijač (pet odbrana), Macan 1, Fatović 3, Lončar, Joković 5, Garsija 1, Marković 1, Ivanković 1, Pavličević, Perone 2, Benić, Obradović 1, Popadić, Vrlić.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kovačić, Vidović, Merkulov 1, B. Banićević 1, Gardašević, Radović, Petković 1, Spaić, Pješivac, Šćepanović (pet odbrana), Moskov.