Plivači plivačko vaterpolo kluba Jadran Carine, 2007.  godište i mlađi, učestvovali su na takmičenju “Mlade nade” koje je održano u Nikšiću 9. juna.

Jadranaši su ekipno osvojili prvo mjesto. Osvojeno je ukupno 50 medalja. Takođe, djevojčice do deset godina oborile su državni rekord, plivale su štafetu 4×50 metara. Najmlađe plivačice i plivače Jadrana Carine na ovom takmičenju predvodili su, trenerice Željka Ivičević i Milica Ćorović. One su za ovo takmičenje spremile 42 djece, a na takmičenju ukupno je učestvovalo 215 djece iz osam klubova: Jadran Carine iz Herceg Novog, Budva i Orka iz Budve, Nikšić i Butterfly iz Nikšića, Aquatic Verde i Budućnost iz Podgorice i Leotar iz Trebinja.

 

Trenerica Milica Ćorović rekla je da Jadran može biti zadovoljan nastupom najmlađih, s obzirom da skoro dva mjeseca nisu radili u bazenu zbog situacije sa krovom bazena u Igalu. Takođe je pohvalila organizaciju i saradnju sa PVK Nikšić.

“U nekim trkama je moglo biti i bolje, odlučivale su nijanse pa nam je izmakla po koja zlatna medalja. Mnoga djeca su se po prvi put oprobala na takmičenju uopšte, a druga opet su imala prvi susret sa elektronskim mjerenjem”, zaključila je Ćorović.

Ćorović je istakla nastupe Mine Cvjetičanin, Katarine Vujinović, braće Strahinje i Vukašina Gojkovića, Vladana Gardaševića, sestara Bjanke i Vjere Bulajić, Uroša Sijerkovića, Stefana Vreće i Tare Petrović.

“Ali i svih osatalih koji su doprinijeli da u ekipnom plasmanu Jadran i ove godine bude najbolji. U štafetnoj trci za djevojčice do deset godina, oboren je državni rekord za mlađe pionirke, a plivale su Nina Cvjetičani, Bjanka Bulajić, Katarina Vujinović i Elena Milić”, kazala je Ćorović.

jadran-carine-plivacko-takmicenje-niksic-2019-2

Zlatne medalje, u disciplini 50 metara slobodno, osvojili su Vladan Gardašević, Miloš Nikezić, Uroš Sijerković, Vukašin Gojković, Bjanka Bulajić, Mina Cvjetičanin, Vjera Bulajić. Prva mjesta u disciplini 50 prsno osvojili su Katarina Vujinović, Mina Cvjetičanin, Vladan Gardašević i Anđela Radojičić. Zlatni u disciplini leđno 50 bili su Mina Cvjetičanin, Bjanka Bulajić, Vukašin Gojković i Stefan Vreća. U disciplini delfin 50 metara delfin, zlatom su se okitili Katarina Vujinović, Mina Cvjetičanin, Danijel Adrović i Danilo Stupar. Zlatni su bili na štafeti (4×50 slobodno) dječaci uzrasta od 9 do 10 godina, Vukašin Gojković, Miloš Nikezić, Danijel Adrović i Andrej Ćikara. Takođe, prvo mjesto na štafeti pripalo je i plivačicama pomenutog uzrasta, Mina Cvjetičani, Bjanka Bulajić, Katarina Vujinović i Elena Milić, koje su oborile državni rekord. Do zlata su doplivale, u štafeti, i djevojčice uzrasta od 11 do 12 godina, Vjera Bulajić, Lara Živanović, Ivana Antunović i Anđela Radojičić.

Srebrne medalje, u disciplini slobodno 50 metara, osvojili su Danijel Adrović, Danilo Stupar, Ivana Antunović. Drugi u disciplini prsno 50 su Bjanka Bulajić, Dmitrije Milić i Strahinja Gojković. U disciplini leđno do srebrnih odličja doplivali su Katarina Vujinović, Danilo Stupar i Vjera Bulajić. Drugo mjesto u disciplini delfin osvojili su Bjanka Bulajić, Vjera Bulajić i Strahinja Gojković. Disciplina kraul donijela je srebrne medalje za Uroša Sijerkovića i Taru Petrović. Srebrni na štafeti (4×50 slobodno) bili su dječaci uzrasta osam godina i mlađi, Aleksa Čurović, Uroš Sijerković, Ilija Silkin i Stefan Vreća. Takođe, srebro su osvijli na štafeti i plivači uzrasta od 11 do 12 godina, Strahinja Gojković, Danilo Stupar, Vladan Gardašević i Viktor Andrić.

Do bronzanih medalja doplivali su, u disciplini slobodno 50 metara Strahinja Gojković, Slobodan Radanović i Stefan Vreća. Takođe, u disciplini prsno bronzu su osvojili Danijel Adrović i Danilo Stupar. Treća mjesto, u disciplini leđno, osvojili su Tara Petrović, Danijel Adrović, Uroš Sijerković i Luka Todorivić. Bronzane medalje u disciplini delfin pripale su Jeleni Marić, Urošu Sijerkoviću, Vukašinu Gojkoviću i Danijelu Adroviću.