Mlađi kadeti Jadrana Carine ostvarili su savršene rezultate na prvom dijelu takmičenja „Olimpijske Nade“, koji su i osvojili, vođeni trenerima Dušanom Ivanovskim i Srđanom Lazarevićem. Tokom tri dana takmičenja Jadranaši su odigrali pet utakmica, bez poraza, što je savršena ocjena za rad i trud trenera i mladih igrača.
Trener Dušan Ivanovski istakao je da su pobjede bile prilično ubjedljive, ali da su Jadranaši imali dosta oscilacija tokom igre.
“Nastavili smo seriju pobjeda sa generacijom 2007. godište i mlađe, ali ima još prostora za napredak. Momci su se borili, ali može ova generacija još mnogo bolje. Nadam se da će im ovo biti podstrek da nastave ozbiljno da treniraju”, poručio je Ivanovski.
Mladi Novljani primili su ukupno  24 gola, a postigli čak 93. I ovoga puta Jadranaši su disali kao jedan i bili na visini zadatka. Vaterpolo nade sa Škvera očekuje drugi dio takmičenja, a kao favoriti imaju ozbiljan zadatak da još jednom dođu do finala i daju maksimum za osvajanje trofeja.
TOK TAKMIČENJA:
Jadran je u prvom kolu bio očekivano ubjedljiv protiv podgoričke Budućnosti 26:0 (7:0; 5:0; 10:0; 4:0). Danilo Stupar postigao je 8 golova, Strahinja Gojković 6, Đorđe Koprivica 5, Nikola Petrović upisao je 4 gola, Vuk Radović dao je 2, a gol manje postigao je Aleksandar Vavić.
I drugo kolo donijelo je pozitivan rezultat za mlade Novljane, bili su bolji od dubrovačkog Juga 14:6 (4:2; 4:1; 3:1; 3:2). Danilo Stupar upisao je 4 gola, Strahinja Gojković dao je 3, Nikola Petrović 2, a po gol manje dali su Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vuk Radović, Miljan Bošković i Đorđe Koprivica.
Dječaci sa Škvera bili su maksimalni i u trećem kolu protiv domaćina, Budve 25:7 (9:2; 5:1; 7:1; 4:3). Danilo Stupar postigao je 7 golova, Miljan Bošković 5, Strahinja Gojković 4, Vuk Radović upisao je 3 gola, Nikola Petrović i Đorđe Koprivica po 2 gola, a gol manje dali su Aleksandar Vavić i Luka Todorović.
Novljani su, u polufinalu, odmjerili snage sa Cattarom15:4 (6:1; 3:0; 5:0; 1:3) i izborili finale. Danilo Stupar postigao je 8 golova, Strahinja Gojković 5, a po gol su upisali Nikola Petrović i Đorđe Koprivica.
Utakmica za prvo mjesto donijela je pravi derbi, Jadranaši su slavili protiv Primorca 13:7 (2:1; 3:4; 7:1; 1:1). Danilo Stupar upisao je 4 gola, Strahinja Gojković i Nikola Petrović dali su po 3 gola, Vuk Radović postigao je 2 gola i jedan gol Miljan Bošković.
mlaadji-kadetiPVK JADRAN CARINE: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Đorđe Koprivica, Ognjen Vučetić, Nemanja Motika, Luka Todorović, Slobodan Radanović, Jovo Knežević, Miloš Stjepčić, treneri Dušan Ivanovski i Srđan Lazarević.