Ovogodišnji format Lige Šampiona u vaterpolu je zahtjevniji nego ikada. 16 klubova završne faze podjeljeni su u dvije grupo po 8 timova. Svaki klub će odigrati 7 utakmica kod kuće i 7 u gostima. Pored strogih kriterijuma brendiranja i pripreme bazena klubovi domaćini imaju obavezu produkcije utakmica u HD 16:9 formatu, sa minimalno 6 kamera, kompletnom statistikom i grafikom. TV signal se podiže na stalet EBU (Evrovizija) te je dostupan svim zainteresovanim TV kućama za preuzimanje. Takođe utakmice se strimujnu na internet platformu LEN-e i EBU te je na taj način još dostupniji.

Kako u Crnoj Gori nije dostupna TV produkcije ovakvih tehničkih performansi, Jadran Carine je postigao dogovor sa poznatim sportskim kanalom Arena Sport TV o produkciji i emitovanju preostalih 6 utakmica Lige Šampiona koje se igraju u Herceg Novom. Takođe u dogovoru i kordinaciji sa Arenom Sport u toku su pregovori sa LEN-om i EBU oko uslova preuzimanja 6 preostalih gostujućih utakmica kako bi komletno takmičenje bilo dostupno na jednom mjestu svim ljubiteljima sporta i vaterpola.

jadran-carine-arena-sportSve utakmice će se emitovati na Areni Sport 1 i to u Crnoj Gori, Srbiji i BiH. Na svakom prenosu iz Herceg Novom biće angažovana brojna TV ekipa, HD reportažna kola i SNG kola za slanje signala na satelit. Svi TV prenosi će počinjati nekih cca 20-30 min pred početak same utakmice uvodnim razgovorima na bazenu i najavama.

„Jako smo zadovolji dogovorom sa Arenom Sport, raduje nas činjenica da za naš klub i ovo takmičenje postoji interesovanje jedne tako jake TV sportske kuće. Većinu sredstava u ovo ulaže sama Arena Sprt. Nadam se da ćemo uspijeti zajedno ispregovarati gostujuće utakmice te na taj način zaokružiti cjelokupno takmičenje. Ovo je jedan dodatan vid promocije prije svega Herceg Novog, jer će TV signal iz našeg grada biti uživo prenošen u tri države plus za svaku od utakmica vlada interesovanja prije svega TV kuća koje prate svoje klubove iz naše grupe Lige Šampiona. Već za prvu narednu utakmicu sa Egerom, Mađarska TV kuća preuzima signal. Mislim da je jako malo ili mogu slobodno reći nimalo događaja, kako sportskih tako i svih drugih u našem gradu koji imaju takav medijski tretman i prenose se u više država. U sklopu utakmica imamo na raspolaganju i marketinški prostor na Areni Sort u tri države koji može biti inetresantan prije svega za turističku privredu ali i za sve one koji imaju potrebu i žele se reklamirati u tri pomenute države.”Miloš Mračević direktor kluba.

Prva naredna utakmica Lige Šampiona Jadranaše već očekuje iduće sedmice, tačnije u srijedu 29 novembra kada u Herceg Novi gostuje ekipa Mađarskog Egera od 18:15h u III kolu, a zatim:

 • 4. kolo. 08.12.2017 – PET. Steaua Bukurešt (ROU) – Jadran Carine
 • 5. kolo. 20.12.2017 – SRI. Jadran Carine – Pro Recco (ITA)
 • 6. kolo. 13.01.2017 – SUB Jadran Carine – Szolnoki (HUN)
 • 7. kolo. 23.01.2017 – UTO  Sabadel (ESP) – Jadran Carine
 • 8. kolo. 07.02.2017 – SRI . Jadran Carine – Sabadel (ESP)
 • 9. kolo. 28.02.2017 – SRI . Szolnoki (HUN) – Jadran Carine
 • 10. kolo. 14.03.2017 – SRI . Pro Recco (ITA) – Jadran Carine
 • 11. kolo. 31.03.2017- SUB . Jadran Carine – Steaua Bukurešt (ROU)
 • 12. kolo. 18.04.2017 – SRI. Eger (HUN) – Jadran Carine
 • 13. kolo. 28.04.2017 – SUB. Jadran Carine – Alphen Holandija (NED)
 • 14. kolo. 09.05.2017 SRI . Špandau Berlin (GER) – Jadran Carine