Plivački vaterpolo klub Jadran Carine, od ponedeljka 2. septembra, vrši upis novih članova škole plivanja za djevojčice i dječake 2009., 2010., 2011. godište i mlađe. Prvih mjesec dana škola je besplatna za nove članove.
Škola plivanja radi svakim radnim danom u popodnevnom terminu od 15:00 časova i jutarnjem od 08:30 časova na bazenu Jadran na Škveru, kako bi svi oni koji žele da treniraju mogli stići na treninge zaviso o smjeni nastave u školama.
Za rad sa najmlađim polaznicima zadužena je trener plivanja Željka Ivičević koja već punih 35 godina uči prve plivačke zaveslaje najmlađe Novljane. U stručnom radu škole plivanja takođe učestvuje i trenerica Milica Ćorović. Svi zainteresovani mališani i roditelji mogu doći svakim radnim danom od 08:30 i od 15:00 časova, na otvorenom bazenu Jadran na Škveru.
Da bi se stiglo do nivoa vrhunskog plivača ili vaterpoliste, potrebno je mnogo rada. Ono odakle polazi jedan vrhunski plivač ili vaterpolista, je škola plivanja. „Jadranova škola plivanja” se sastoji iz tri dijela.
U prvom se uči pravilan položaj tijela u vodi i disanje. Zatim se uče tehnike plivanja, a u poslednjoj dijelu se svrstavaju plivači koji znaju sve četiri tehnike plivanja. Iz tog trećeg dijela, u zavisnosti prema preferencijama i sklonostima, djeca se raspoređuju u plivačke ili vaterpolo sekcije.
I ne zaboravite da je plivanje jedan od najzdravijih sportova za djecu! Dođite i učlanite se u “Jadranovu školu plivanja” i postanite Jadranaš !!!