Takmičarska godina završena je za mlade vaterpoliste plivačko vaterpolo kluba Jadran Carine. I na kraju, rad i trud Uprave kluba, trenera i igrača ogleda se u činjenici – Jadran je najuspiješnijih klub Olimpijskih nada za ovu sezonu. Tim povodom je i tokom finalne utakmice KUP-a Crne Gore za senior u direktnom TV prenosu uručen pehar za “najbolji klub olimpijskih nada 2018/19”, u ime PVK Jadran Carine pehar je primio Danilo Radović igrač generacije 2001. godišta koji je proglašen za najboljeg igrača turnira. Na tabeli uspješnosti Jadranaši su iza sebe ostavili Jugaše koji su poznati po svojoj izuzetnoj vaterpolo školi 9 bodova, a Primorca iz Kotora 10.

jadran-carine-najuspjesniji-klub-olimijskih-nada-2018-2018

Ovogodinja sezona Olimpijskih nada, deseta po redu, okupila je najbolje klubove Crne Gore: Primorca i Cattar iz Kotora, Budvu iz Budve, Jadran Carine i Bijelu iz Herceg Novog, te klubove iz Duborvačke regije: Jug Croatia Osiguranje, KPK Korčula i Cavtat. Takmičenje se igralo u pet uzrastnih kategorija.

Od pet kategorija dječaci sa Škvera u četiri su zauzeli prvo, a u jednoj drugo mjesto. Ekipe 2001, 2003, 2006. i 2007. godište okitili su se najsjajnijim odličjima. Njihove kolege, vaterpolisti 2005. godište, uz veliki trud došli su do, ništa manje sjanijih, srebrnih medalja.

Mnogo puta se već reklo da je Jadranova tradicija i škola vaterpola zaista najprepoznatljivija. I jeste, zaista je tako…Kada se zna da sa djecom rade treneri koji na najbolji način prenose vaterpolo umijeće i to znanje djeca nagrade medaljama, onda je jasno da Jadran nije samo plivački vaterpolo klub, već mnogo više od toga.

Iz Jadrana su poručili da su ponosni na svoje dječake i trenere.

Direktor kluba Miloš Mračević, istakao je da sa ovogodišnjim izdanjem Olimpijskih nada klub može biti jako zadovoljan.

– Zadovoljni smo prije svega sa postignutim rezultatima za koje možemo slobodno reći da su rekordni, da su na ponos cijelokupnog članstva kluba, ali i gradu. Iskoristio bih priliku da čestitam svim mladim Jadranašima, mladim vaterpolistima, koji su sve od sebe dali – kazao je Mračević.

On je naglasio da su dječaci, kako za sebe tako i za klub, postigli vrhunski sportski rezultat.

– Takođe, čestitam njihovim trenerima koji su ih vodili kroz sve trenažne procese u ovom takmičenju. Ostaje mala žal za 2005 godište, gdje smo za gol ostali bez prvog mjesta u gol razlici. I to u situaciji gdje smo sa drugim ekipama imali isti broj bodova, istu gol razliku i presudio je faktor da smo u ukupnom broju golova mi postigli gol manje – rekao je Mračević.

Naglasio je da to zaista ne umanjuje uspjeh ovog godišta.

– Kroz ove rezultate potvrđuje se jedan kvalitetan cjelogodišnji rad koji sprovodimo kroz mlađe kategorije, jedan kompletan sistem koji smo postavili prije više godina i koji, kao što vidimo, daje rezultate – jasan je Mračević.

Mračević je izdvojio, kao najmilije, rezultate najmlađih kategorija 2007. godište, koji su ubjedljivo osvojil turnir u Budvi i ekipa 2006. godište koji su osvojili turnir u Herceg Novom.

– Ekipa 2003 godište predvođena trenerom Srđanom Lazarevićem, u Dubrovniku, je bila neprikosnovena. Kroz ovih pet turnira smo zaokružili jedan izvanredan rezultat i sa tim krunisali 2018. godinu vaterpolo mlađih kategorija – poručio je Mračević.

Mnogi koji su nosili Jadranove vaterpolo kapice, zaplivali su u bazenima širom svijeta… Svi oni su ostavili neizbrisiv trag u ovom sportu. I gdje god bili, koliko god gradova i adresa promijenili, uvijek sa ponos oni mogu reći da je njihov dom Jadran.

I nema sumnje, današnja djeca kluba sa Škvera na istom su tom putu…idu stopama Vladimira Gojkovića, Borisa Zlokovića, Predraga Jokića, Miloša Šćepanovića, Aleksandra Ivovića… koje će ih, vjerujemo, jednoga dana odvesti do Olimpijade, a zatim ih Novljani dočekati na punom trgu sa stihovima: “Najbolji su Jadrana igrači”.

jadran-carine-2007-godiste

PVK JADRAN CARINE 2007. godište: Mandić Aleksa, Pakaški Vasilije, Nikezić Marko, Gardašević Vladan, Radović Vuk, Vavić Aleksa, Stupar Danilo, Gojković Strahinja, Petrović Nikola, Bošković Miljan, Todorović Luka, Vučetić Ognjen, Motika Nemanja, Radanović Slobodan, Knežević Jovo, Nikčević Todor, Stjepčević Miloš, Koprivica Đorđe, Nikezić Miloš. Treneri: Dušan Ivanovski i Zoran Ivanovski.

jadran-carine-2006-godiste

PVK JADRAN CARINE 2006. godište: Danilo Ogurlić, Matija Lučić, Božo Stevanović, Danilo Ilić, Rade Đukić, Petar Popović, Stefan Vico, Strahinja Gojković, Danilo  Stupar, Miljan Bošković, Radivoj Radanović, Balša Damjanović, Nikola Petrović, Nikola Bilafer, Vuk Ivović, Jovan Barbarez, Nikola Kandić i Marko Lučić. Treneri: Zoran Ivanovski i Dušan Ivanovski.

jadran-carine-2005-godiste

PVK JADRAN CARINE 2005. godište: Đukić Rade, Miljanović Dejan, Vico Stefan, Radović Stefan, Milojević Petar, Simović Krsto, Vuković Dušan, Stupar Danilo, Bukejlović Dimitrije, Kontić Šćepan, Šekularac Andrija, Huter Sava, Vučurović Slobodan, Hadžić Meldin, Popović Petar. Treneri: Filip Andrić i Petar Radanović.

jadran-carine-2003-godiste

PVK JADRAN CARINE 2003. godište: Ilija Radović, Marko Bošković, Jovan Vujović, Danilo Krivokapić, Nemanja Moračanin, Lazar Vukićević, David Stevović, Vasilije Radović, Damjan Vujičić, Matija Sladović, Nikola Roćenović, Ilija Babić, Đorđe Čvorović, Krsto Tomašević, Amar Kujović i Luka Sijerković. Treneri: Srđan Lazarević i Filip Andrić.

jadran-carine-2001-godiste

PVK JADRAN CARINE 2001. godište: Darko Đurović, Nikola Jančić, Uroš Vučurović, Tomo Malović, Vlado Vavić, Danilo Radović, Nikola Ilić, Marko Radanović, Jovan Vujović, Filip Aleksić,  Vasilije Radović, Mirko Sijerović, Stefan Subotić, Lazar Bovan, Martin Gardašević, Ognjen Mrvaljević. Trener Jovo Vukasović.