Sinoć je u trofejnoj sali plivačkog vaterpolo kluba Jadran na ljetnjem bazenu Jadran na Škveru održan Jadranov novogodišnji koktel u sklopu kojeg je upriličena i dodajela prestižnih priznanja kluba, počasni i zaslužni član, Jadranašima rođenim u periodu 1960. do 1969. godine.

U prijatnoj atmosferi sale prepune trofeja koja priča Jadranovu istoriju i sportske uspijehe u društvu sponzora, prijatelja kluba, bivših igrača, članova upravnog odbora i skupštine kluba prisutne su pozdravili predsjednik skupštine Boro Mračević i predsjednik kluba Dr Đuro Marić.

Boro Mračević, predsjednik Skupštine kluba istakao je da je 2019. godina bila jako uspješna, da je osvojena dupla kruna na domaćoj vaterpolo sceni, treće mjesto u regionalnoj vaterpolo ligi, te je igrano finale Euro Kupa, uz vrhunske rezultate mlađih vaterpolo kategorija koji su tradicionalno najbolji u regionu, te dobre nastupe plivača čine ukupno impozantne rezultate u protekloj godini. „Veliku zahvalnost za sve to dugujemo svima vama na velikoj podršci, Opštini Herceg Novi, Ministarstvu sporta, svim sponzorima, a u ovoj godini posebno Institutu Igalo koji je sam smogao snage i isfinansirao kompletnu sanaciju krova koji je urušen u velikom nevremenu, na čemu dugujemo veliku zahvalnos menadžentu Instituta “.

jadran-novogodisnji-koktel-2019-pocasni-clanoviDr Đuro Marić, predsjednik kluba, svima je poželio da budu uspiješni kao što je Jadran. „Danas kada smo na pragu svoje stogodišnjice još jednom pokazujemo da ne zaboravljamo one koji su prije osamdeste-devedeste ili dvadeset godina obilježili Jadran i njegov rad“ Marić je istako da možemo biti ponosni na ono što je Jadran danas, a to je jedan od tri brenda Herceg Novog „ Kada danas u Americi, Rusiji, Skandinavije, bilo gdje u svijetu pomenete Herceg Novi tri stvari su asocijacija: Institut Igalo i negovo ljekovito blato, praznik mimoze i Jadran“ „U nada daćemo se još puno puta ovako okupljati, prisjećajući se onih koji su nekada igrali i plivali i uživajući sa onima koji to sada rade i koji će u budućnosti raditi, želi srećnu i uspiješnu 2020 godinu“ dodao je Marić.

jadran-novogodisnji-koktel-2019-zasluzni-clanovi

Na osnovu odluke Skupštine kluba od 12.12.2019 godine najviše priznanje kluba, “Počasni član”, dobila su tri nekadašnja igrača Boris Boro Lazarević, Miodrag Tešo Tešanović, Božidar Koreja Gavrilović i plivački trener Sead Sejo Adrović.

Priznanje zaslužnog člana kluba dobilo je 14 Jadranaša i to: plivačica Dragana Spaić Bulatović, te vaterpolisti Tomo Marin, Zoran Zoro Odalović, Zoran Huić,  Sreten Rogo Roganović, Zoran Nikčević, Srđan Lazarević, Mirko Lučić, Vaso Subotić i  Milo Želalić.

Pored plivača i vaterpolista ovo nagradu dobili su i treneri: Željka Ivičević, Nebojša Ristović, Jovo Vukasović, Lazar Vuksanović.