U okviru programa obilježavanja Dana opštine Herceg Novi, 28. oktobra, sekretar za društvene djelatnosti i sport Vladimir Dželetović uručio je danas u foajeu Dvorane Park priznanja najuspješnijima u sportu Herceg Novog u takmičarskoj sezoni 2015/2016.

Prema odluci opštinske Komisije za sport, najuspješniji sportski kolektiv Herceg Novog takmičarske 2015/16. je Plivački vaterpolo klub “Jadran”. Ovo prizanje je ipsred kluba primio član Upravnog odbora Jadrana Carine Lazar Ćorović je zahvaljujući se istakao da je ovo priznanje naročito značajno u godini kada klub slavi slavi 90 godina postojanja.

jadran-carine-novosti-161022-2

Najbolji trener Herceg Novog za takmičarsku 2015/16 godine je trener našeg prvog tima i selektor reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković.

Nadam se da će ova priznanja svima biti podstrek da nastave istim putem. Zahvaljujem se mojim igračima, trenerima, kolegama i upravi kluba, jer ovo je kolektivni sport i svaka pojedinačna nagrada je plod nekog zajedničkog rada. Kao što ste vidjeli u filmu o Jadranu, imali smo pet momaka koji su prije mjesec osvojili svjetsko srebro i mislim da su zalužili da budu na ovom spisku, ali nadam se da će naknadno grad naći način da ih nagradi kao što su već nagrađeni njihovi saigrači iz drugih gradova Crne Gore – istakao je Gojković.

jadran-carine-novosti-161022-3

Među mladim Novljanima koji su zavrijedili priznanje kao perspektvni sportisti Herceg Novog za takmičarsku sezonu 2015/16. našla se naša plivačica i učesnica Olimpijskih igara u Riju, Jovana Terzić.

jadran-carine-novosti-161022-1