Vaterpolisti Jadrana Carine, uzrasta od 11 do 13 godina, boravili su u Grčkoj sa trenerima Dušanom Ivanovskim i Milanom Ćirovićem. Mladi Jadranaši trenirali su na Olimpijskom bazenu sa vaterpolistima Panatinaikosa, Atina, gdje su 2004. godine Vladimir Gojković i Predrag Jokić  osvojili srebrnu olimpijsku medalju sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore.
Dječaci sa Škvera, pored treninga i sparing utakmica, imali su vremena da sa domaćinima obiđu istorijske znamenitosti Atine, kao i druga zanimljiva mjesta.
Jadranove mlade nade podijelile su sa nama utiske iz Grčke.
“Bilo nam je odlično, igrali smo sa Panatinaikosom i družili se. Olimpijski bazen je lijep, poželio sam da zaigram tamo. Treninzi su bili odlični”, kazao je Jadranaš Vladan Gardašević 2008. godište.
Jadranaši_u_Grčkoj
I Jadranaš Aleksandar Vavić, 2007. godište, oduševljen je treninzima sa Panatinaikosom.
„Bilo nam je odlično, družili smo se i trenirali. Grci su odlični domaćini. Vodili su računa o nama. Bazen gdje su Jokić i Gojković osvojili olimpijsku medalju je lijep, želja mi je da zaigram za reprezentaciju. Sparinzi će pomoći da budemo bolji“, rekao je Vavić.
Trener Dušan Ivanovski kazao je da je zadovoljan kako je sve proteklo i istakao da su treninzi sa Grcima od velikog značaja.
„U četvrtak popodne stigli smo pravo na bazen i odradili jedan trening sa ekipom Panatinaikosa. Nakon toga su domaćini odveli djecu kućama gdje su bili smješteni. U petak smo imali dva treninga, u subotu takođe. Uslovi za trening su bili odlični. Bilo je i slobodnog vremena pa su djeca stigla da vide Atinu. Sve je bilo na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Ivanovski.
 Dodao je da je nedelja bila slobodan dan jer su bazeni bili zatvoreni, te da su u ponedeljak odradili još dva treninga.
Trening_sa_Panatinaikosom
“U ponedeljak nakon večernjeg treninga krenuli smo za Crnu Goru. Što se tiče Panatinaikosa, odlična ekipa. Treninzi su i nama i njima bili od koristi. Djeca su bila prezadovoljna, domaćini su nas primili na najbolji mogući način. Sve je bilo u najboljem redu”, rekao je Ivanovski.
U Grčkoj su boravili Jadranaši u sastavu: Danilo Ogurlić, Petar Popović, Tadija Matijašević, Stefan Vico, Balša Damjanović, Danilo Ilić, Radivoj Radanović, Matija Lučić, Rade Đukić, Božo Stevanović, Vasilije Pakaški, Ognjen Vučetić, Marko Nikezić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola  Petrović, Aleksa Mandić, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Miljan Bošković, Miloš Nikezić, Vjera Bulajić, Luka Gardašević, Vladan Gardašević, Đorđe Koprivica, Todor Nikčević, Slobodan Radanović,  Ilija Samardžić,  Luka Todorović , Jovan Pješivac, treneri Dušan Ivanovski i Milan Ćirović.