U revanš utakmici trećeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona, Jadran Carine je dočekao italijansku Brešu i ostvario pobjedu 11:8. Utakmica je otvorena pogotkom Marka Petkovića i naši momci su poveli rezultatom 1:0. Nakon nešto više od dva minuta Sava Ranđelović je izjednačio na 1:1. Uslijedili su šutevi na obe strane, a golmani su briljirali. Nakon jedne takve odbrane uslijedila je kontra italijana preko Prešutija i 12 sekundi prije kraja Breša je povela 1:2. Međutim uslijedila je bomba Merkulova sa pola terena i u posljednjoj sekundi Jadran je izjednačio na 2:2, što eje bio i kraj prve četvrtine.

U drugoj četvrtini je nastavljena ista dinamika, smjenjivali su se šutevi na obe strane ali bez realizacije. Nakon tajm auta na 5 minuta prije kraja četvrtine uslijedio je igrač više za naš tim i Aleksa Ukropina je postigalo gol za 3:2. Ali odmah nakon izvođenja lopte sa centra Muslim je izjednačio na 3:3. Nakon dvije propuštene šanse naših momaka sa igračem više, Breša je preke Prešutija povela sa 3:4. Sljedeći igrač više za naš je iskoristio i ponovo je rezultat bio izjednačen 4:4. Već poslije 30 sekundi Vidović je iz kontre doveo naš tim ponovo u vodstvo 5:4. Ispostavilo se da je do i konačan rezultat na poluvremenu.

jadran-carine-novosti-161109-1Treća četvrtinaje počela izmjenom na golu Jadrana, umjesto kapitena Šćepanovića u igru je ušao Kandić nakon čije greške je Breša ponovo izjednačila na 5:5. U sljedećem napadu Spaić je sa igračem više ponovo donjeo prednost od jednog gola, 6:5. Uslijedio je još jedan igrač više i Pješivac je odveo naš tim na +2. Nakon obostranog isključenja Merkulov je opet postigao atraktivan gol za 8:5. Dva naredna napada na obe strane po igrač više sa uspješnom realizacijom, sada je rezultat 9:6 za naše momke. Još jedan igrač više i Prešuti smanjuje na 9:7. Na 2 minuta prije kraja Breša je imala dva igrača više u polju, ali naši momci su uspjeli da se odbrane. Prešuti postiže svoj treći gol i smanjuje rezultat na 9:8, a to je bio i rezultat na kraju treće četvrtine.

Samo minut nakon početka posljednje četvrtine Petković je postigao gol i ponovo vratio naš tim na dva gola prednosti, 10:8. Izgledao je da će ovo biti konačan rezultat, ali Stefan Pješivac je na 50 sekunsi prije kraja utakmice postigao gol i postavio konačan rezultat 11:8.

U prvoj utakmici u Italiji Breša je pobjedila rezultatom 14:5, pa ova pobjeda Jadrana Carine ugrozila njihov plasman u Ligu šampiona. Jadranaši nastavljaju takmičenje u Evropi, tačnije Evro Kupu.

Jadran Carine – Breša 11:8 (2:2, 3:2, 4:4, 2:0)

Igalo – bazen Instituta Igalo.

Sudije: Koryzna (Poljska), Bender (Njemačka).

Igrač više: Jadran Carine 14(6), Breša 11(2).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić 1, Kovačić, Vidović 1, Merkulov 2, Baničević, Gardašević, Moskov, Petković 2, Spaić 1, Pješivac 2, Šćepanović.

Breša: Del Lungo, Manzi, C. Presciutti 4, Ranđelović 1, Pasković 1, Rizzo, Muslim 1, Nora, N. Presciutti, Bertoli, Ubović 1, Napolitano, Dian.