Vaterpolisti Jadrana Carine 2005. godište, vođeni trenerom Filipom Andrićem, osvojli su Kup Crne Gore čiji je domaćin bio Kotor. Novljani su ukupno postigli 28 golova i ukupno primili 12 golova. Odlična igra tokom sve četiri utakmice i timski duh doveo je Novljane do još jednog pehara.
Trener Filip Andrić istakao je da je zadovoljan postignutim.
“Svi moji igrači igrali su disciplinovanu odbranu, što je rezultiralo odličnim napadom. Nakon pobjede protiv Cattara psihički je bilo teško jer smo već, na neki način, smatrani osvajačima Kupa. Ali, nakon te utakmice, protiv Primorca pokazao se naš trud, moral i samopouzdanje, a na kraju i kvalitet”, poručio je Andrić.
KUP_CG_2005_JADRAN_KOTOR
TOK TAKMIČENJA EKIPE JADRANA:
Prvog dana Jadran je savladao Budvu 8:3 (3:1; 1:0; 2:1; 2:1). Poluvreme je donijelo Novjanima značajnu prednost koja im je olakšala put ka pobjedi. Danilo Stupar bio je nezaustavljv sa 3 gola, a sa pojednim odlični su bili Meldin Hadžić, Sava Huter, Milan Baltić, Slobodan Vučurović i Stefan Vico. Za Budvane po gol su upisali Danilo Dragović, Ognjen Mijatović i Ilija Kojičić. Utakmicu su sudili Slaven Manojlović i Petar Abramović, delegat je bio Dragan Rajević.
I ekipa Aquatic Verdea bila je nemoćna protiv Jadranaša 8:5 (4:2; 2:1; 1:1; 1:1). Danilo Stupar sa 3 gola savladao je golmana Podgoričana, sa po 2 gola odlični su bili Stefan Radović i Stefan Vico,  a jedan gol dao je Sava Huter. Kod Verdea Petar Simović dao je 2 gola, a po jedan su upisali Bogdan Jovović, Balša Jovović i Ognjen Vukčević. Utakmicu je sudio sudjski par Jovan Kontić i Vasilije Kriještorac, delegat je bio Željko Avramović.
KUP_CG_2005_JADRAN
Drugog dana Novljani su slavili i protiv Cattara 5:4 (0:0; 2:1; 3:1; 0:2). Pobjeda koliko je bila očekivana, toliko je bila i iznenađenje. Obje ekipe prikazale su odličnu igru. Sa po 2 gola brilijantni su bili Danilo Stupar i Stefan Vico, a sa jednim golom sjajan je bio Milan Baltić. Kod Cattara sa 2 gola istakao se Nikola Odža, a po jedan su upisali Ivan Marković i Novak Vukajlović. Utakmicu su sudili  Vasilije Kriještorac i Jovan Kontić, delegat je bio Željko Avramović.
Trećeg dana Jadranaši su nadigrali Primorac 7:4 ( 2:2; 1:0; 3:0; 1:0). Pravi derbi dva rivala, ali je ipak trofej zasluženo pripao Novljanima. Meldin Hadžić i Stefan Vico bili su nezaustavljivi sa po 2 gola, dok su Milan Baltić, Danilo Stupar i Sava Huter sa po jednim golom pokorili odbranu Kotorana. Kod Primorca 2 gola dao je Balša Vučković, a po jedan su upisali Tim Perov i Samardžić. Utakmicu je sudio sudijski par Nikola Arnaut i Miodrag Stanšić, delegat je bio Dragan Rajević.
kup vaterpolo kotor 2005
PVK JADRAN CARINE: Dejan Miljanović, Strahinja Gojković, Stefan Radović, Krsto Simović, Meldin Hadžić, Danilo Stupar, Sava Huter, Milan Baltić, Slobodan Vučurović, Radivoje Bulatović, Andrija Šekularac, Šćepan Kontić, Petar Milojević, Stefan Vico, Dušan Vuković, Rade Đukić, Nikola Polovina, Radivoj Radanović, Nikola Bilafer, trener Filip Andrić.