U prvoj finalnoj utakmici Prvenstva Crne Gore, Jadran je u bokeškom derbiju savladao Primorca nakon peteraca rezultatom 11:14 (2:2, 4:4, 1:2, 3:2, 1:4). Poslije više godina u kojima je Jadran osvajao Prvenstva Crne gore bez velikog napora, ove godine bokeški derbi izgleda kao nekada. I ova utakmica je podsjetila na nekadašnje neizvjesne utakmice.

Od samog početka izjednačena igra na obe strane, igralo se gol za gol. Prvi period je završio bez pobjednika 2:2. U drugom periodu naši momci su imali i dva gola prednosti, ali ekipa Primorca je uspjela da izjednači pa je i na polovini utakmice rezultat bio nerješen 6:6.

Jadran-u-bokeskom-derbiju-do-prve-pobjede-u-finalnoj-seriji-1U trećem periodu nešt bolja igra našeg tima pa se u zadnju četvrtinu uplo sa golom prednosti 7:8. Iako su jadranaši većim djelom posljednjeg perioda kontrolisali tok utakmice, ekipa Primorca je na 1 minut do kraja uspjela da povede sa 10:9, ali na 30 sekundi do kraja utakmice Dimitrije Obradović je postigao gol za 10:10, pa se pristupio izvođenju peteraca.

U penal seriji naši momci su šutirali bez greške, dok je Tešanović odbranio dva peterca i odveo naš tim u prvu pobjedu.

U timu Jadrana istakao se Kanstantin Averka sa 4 postignuta gola, a pratili su ga kapiten Petković sa 3 i Murišić, Đuro Radović i Obradović sa po 2 postignuta gola.

Primorac – Jadran 11:14 (2:2, 4:4, 1:2, 3:2, 1:4)

Budva – Bazen Dragan Trifunović.

Sudije: Abramović Petar, Siniša Matijašević.

Igrač više: Primorac 7(4), Jadran 6(3). Peterci: Primorac 5(2), Jadran 5(5 ).

Jadran: Tešanović, D. Radović, Vujičić, Obradović 2, Vujović, Averka 4, Murišić 2, Gardašević, Đ. Radović 2, Banićević, Brkić 1, Petković 3, Đurović, V. Radović.

Primorac: Kralj, Drašković 1, Vukasović 1, Gopčević 2, Mačić 1, Molthen 3, Adžić, Klikovac, Perković 1, Da Silva, Matković 1, Stanojević 1, Isljamović, Vukšić.