Crnogorski vaterpolo derbi, u okvirima Regionalne lige, odigraće se 15. novembra u 19 časova kada će Primorac dočekati Jadran Carine, u Budvi. Novljani su favoriti pomenutog duela, ali nema sumnje da će Kotorani dati maksimum kako bi došli do iznenađenja.
Bek Novljana iz Splita, Marino Čagalj, kazao je da je Primorac mlada ekipa koja ima dobar nastup ove godine i da su rasterećeni jer nemaju šta izgubiti.
“Mi smo favoriti, od toga ne treba bježati. To trebamo svojom igrom potvrditi i napraviti takvu uvertiru za KUP Crne Gore koji nas očekuje za sedam dana i jednostavno pokazat da smo bolji”, jasan je Čagalj.
Danilo Radović, krilo Jadrana, istakao je da se Jadranaši nadaju da će otvoriti utakmicu na pravi način i da neće ući u neke probleme.
“Nadamo se da će trener moći da rotira sve nas tokom igre. Nakon toga nas očekuje utakmica protiv Barselonete, probaćemo da damo svoj maksimum i nakon toga imamo KUP Crne Gore gdje se sastajemo u polufinalu sa Primorcem”, rekao je Radović.
Jadran je trenutno treći, dok je Primorac šesti. Jedini crnogorski klub koji igra ovogodišnju Ligu šampiona ima pet pobjeda i dva poraza u RVL, dok  je Primorac upisao tri pobjede i četiri poraza.
REZULTATI DOSADAŠNJEG OVOSEZONSKOG TAKMIČENJA:
1. Kolo RVL: Jadran Split – Jadran Carine 9:11;
2. Kolo RVL: Jadran Carine – Partizan Beograd 10:8;
3. Kolo RVL: Jug AO – Jadran Carine 9:6;
4. Kolo RVL: Jadran Carine – Mladost 6:15;
5. Kolo RVL: Mornar Split – Jadran Carine 7:16;
6. Kolo RVL: Jadran Carine – Budva 12:6;
7. Kolo RVL: Crvena Zvezda – Jadran Carine 5:11.
1. Kolo LŠ: Jadran Carine – Jug AO 7:12;
2. Kolo LŠ: Jadran Carine – Solnok 12:14;
3. Kolo LŠ: Olimpijakos – Jadran Carine 8:7.
4. Kolo LŠ: Špandau – Jadran Carine 9:9.
Nakon osmog kola RVL, izabranici Petra Radanovića ugostiće ekipu Barselonete 19. novembra i pokušati da upišu nove bodove u petom kolu Lige šampiona, nakon remija protiv njemačkog Špandaua.