Vatepolisti hercegnovskog Jadrana Carine nadigrali su francuski Lil 11:6 (2:0; 3:0; 3:2; 3:4) u prijateljskom meču koji je odigran na Škveru. Novljani su slavili pred svjom publikom. Izabranici Petra Radanovića bez problema su postigli željeni rezultat.
TOK UTAKMICE:
Prva četvrtina počela je odbranom mladog, ali odličnog Petra Tešanovića. Prvi gol za Jadran dao je Petar Mijušković (1:0). Dušan Banićević bio je nepogrešiv za 2:0.
Drugi period počeo je napadom francuskog Lilla koji nije bio opasan po Novljane. Potom je šrauba Francuza završila pravo u golmana Tešanovića, a ubrzo je Uroš Vučurović nadigrao goste golom za 3:0. Kapiten Jadrana, Marko Petković, zatresao je gol Lila za 4:0. Seriju golova nastavio je nezaustavljivi Đuro Radović (5:0).
Treća četvrtina počela je sjajnom odbranom “čeličnog” Petra Tešanovića. Potom je Nikola Brkić potopio odbranu Lila za 6:0. Prvi gol za francuski Lil postigao je Kopman (6:1), a potom je precizan bio i njegov timski kolega Grgurević za 6:2. Silni Vlado Popadić zatresao je mrežu gostiju za 7:2. Noćas je raspoložen bio Petar Mijušković za šut i još jednom bio bolji od Lila (8:2). Tri četvrtine Tešanović je bio na visni zadatka.
Đarko Đurović bio je čuvar mreže Jadranaša tokom četvrtog perioda. Gol za Lil postigao je Kujačić (8:3), zatim je i Ranđić bio bolji od Jadrana za 8:4. Kapiten Marko Petković pliskom je savladao golmana francuske ekipe (9:4), a nezaustavljivi Vlado Popadić još jednom je bio bez greške za 10:4. Ranđić je nadigrao Novljane za 10:5, a isto to je ponovio ubrzo nakon toga za 10:6. Pet sekundi prek kraj utakmice Petar Mijušković postavio je krajnji rezultat 11:6.
Utakmicu je sudio sudijski par Stanko Ivanovski i Miroslav Mijanović.
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović golman, Marino Čagalj, Vlado Popadić 2, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević 1, Miloš Ćetković, Petar Mijuškovi 3, Martin Gardašević, Đuro Radović 1, Vladan Spaić, Nikola Brkić 1, Marko Petković kapiten 2, Darko Đurović golman, Uroš Vučurović 1, trener Petar Radanović.
Lille Metropolo Water Polo: Dubois kapiten, Croseti, Vincovrt, Grgurević 1, Zaovi, Papaostolov, Nispelling, Krizman, Ranđić 3, Koopman 1, Kujačić 1, trener Jonathan Ghesqviere.