Plivački vaterpolo klub „Jadran“ iz Herceg Novog ove godine obilježava puni vijek postojanja i uspješnog rada, programom pod sloganom „Prvih 100“. Centralna svečanost zakazana je za 08. jul na bazenu Škver, a program će početi 02. jula, kada će se na novskoj Tori zavijoriti zastava PVK „Jadran“.

milasinovic-plaza-pocetak-djelovanja-jadrana-herceg-noviPodizanje zastave na tvrđavu koja je simbol grada pratiće otvaranje izložbe fotografija na otvorenom, pod nazivom „Jadranovih prvih 100“. Izložba će biti postavljena u centru grada, u pješačkoj zoni Njegoševe ulice, gdje će kroz fotografije snimljene u periodu od 1922. godine do danas brojnim prolaznicima svjedočiti o bogatoj istoriji, razvoju i uspjesima kluba koji je bio 17 puta državni prvak u vaterpolu, 16 puta osvajač nacionalnog vaterpolo KUP-a, dva puta osvajač Regionalne vaterpolo lige, osvajač turnira Evropskih gradova, vicešampion Evrope i finalista Euro Kupa, kao i 14 puta ekipni državni prvak u plivanju. Početak ovog programa zakazan je za 02. jul u 10 časova, na Trgu Nikole Đurkovića.

juniorsko-prvenstvo-jugoslavije-vaterpolo-skverCentralni momenat obilježavanja velikog jubileja biće vaterpolo utakmica „Jadranove legende“.

Brojni bivši igrači, oni koji sada nastupaju za Jadran, mnogi koji su ponikli u ovom klubu i karijeru nastavili širom svijeta, kao i najmlađi polaznici Jadranove vaterpolo škole zajedno će nastupiti u revijalnom meču, koji će na simboličan način povezati slavnu istoriju i svijetlu budućnost ovog kluba. Program je zakazan za 08. jul, na bazenu „Jadran“ na Škveru, sa početkom u 19 časova.

Bazen-Jadran-danas-skver-herceg-novi„Bili ste uz nas sve ove godine, očekujemo vas i na proslavi Jadranovog 100. rođendana. Obilježićemo veliki jubilej sjećajući se pobjeda, uspjeha i ljudi koji su gradili „Jadran“, a jednako i slaveći one koji su njegova budućnost. Stari i mladi Jadranaši, drage Novljanke i Novljani, prijatelji kluba, svi ljubitelji vaterpola i plivanja, dođite da zajedno proslavimo Jadranovih prvih 100“.