U posljednjoj utakmici trećeg turnira Lige šampiona Jadran je u Budimpešti pretrpio poraz od Barselonete rezultatom 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3). Barseloneta je već u na kraju prvog perioda imala prednost od tri gola razlike 5:2.

U drugoj i trećoj četvrtini izjednačena igra na obe strane, pa je Barseloneta ušla u posljednji period sa istom prednošću od tri gola kao na kraju prvog perioda, pa je rezultat iznosio 11:8. U trećoj četvtini jadranaši su uspjeli prići na jedan gol zaostatka, 8:7.

U posljednjem periodu naš tim je uspjeo da smanji prednost pa je konačan rezultat glasio 13:11.

U timu Jadran istakao se Kanstantin Averka sa 4 postignuta gola, dok su po 2 gola postigli Martin Gardašević, Dušan Banićević i Nikola Brkić.

Jadran je tako sezonu završio sa učinkom od dva trijumfa i osam poraza, a iz grupe B na F8 (3 – 5. jun) idu Barseloneta, Ferencvaroš, Breša i Hanover.

Parovi četvrtfinala na finalnom turniru su: Ferencvaroš – Marsej, Breša – Jug, Pro Reko – Hanover, Olimpijakos – Barseloneta.

Barseloneta – Jadran 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3)

Budimpešta – “Duna arena”.

Sudije: Margeta (Slovenija), Putniković (Srbija).

Igrač više: Barseloneta 5(2), Jadran 6(5). Peterci: Barseloneta 1(1), Jadran 1(1).

Jadran: Tešanović, D. Radović, V. Radović, Vujičić, Vujović, Averka 4, Murišić, Gardašević 2, Đ. Radović 1, Banićević 2, Brkić 2, Petković, Đurović.

Barseloneta: Lopez Pinedo, Famera 1, Granados 5, Munarriz 1, Bodegas 2, Larumbe, Aleksić 1, Fernandez, De Toro Dominguez, Perrone 3, Mallarach, Bustos Sanchez, Coimbra.