Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog osvojili su titulu prvaka Jadranske lige u konkurenciji mlađih juniora (U16).

Mladi „jadranaši“ su maksimalnim učinkom završili turnir u Novom Sadu, na kome su učestvovali i Primorac i Budva, kao i Jug Dubrovnik, Šabac, Zadar, Košutnjak Beograd, Primorje Rijeka i U 16 reprezentacija Slovenije, koja je nastupala van takmičarske konkurencije.

Jadran je do titule došao pobjedama u grupi nad Košutnjakom 8:6, Vojvodinom (14:4), Primorjem (17:8) i selekcijom Slovenije (16:10), u polufinalu je bio bolji od Juga (13:9), da bi u finalu savladao i Šabac rezultatom 22:15.

U finalnom meču blistao je Danilo Stupar, koji je postigao sedam golova, a proglašen je za najboljeg igrača turnira. I nagrada za najboljeg golmana ide u Herceg Novi – dobio ju je Aleksa Mandić.

Primorac je na kraju zauzeo peto mjesto, Budva je takmičenje završila na devetom mjestu.

Igrači koji su osvojili šampionsku titulu: Mandić Aleksa, Vraneš Strahinja, Vavić Aleksandar, Todorović Luka, Petrović Nikola, Koprivica Đorđe, Pakaški Vasilije, Nikezić Marko, Bošković Miljan, Radović Vuk, Vraneš Stefan, Damajnović Nikola, Zekić Balša, Stijepčić Miloš, Nikezić Miloš, Andrović Pavle, Stupar Danilo, Gojković Strahinja, sa trenerima Andrić Filip glavni trener i Simović Krsto pomoćni trener.