U tradicionalnom novskom ambijentu, u smiraj ljeta, pred punim tribinama bazena na Škveru, Jadran je zvanično otvorio sezonu 2023/24, prijateljskom utakmicom protiv dubrovačkog Juga i pobjedom 12:8 (3:1, 4:3, 1:2, 4:2). Navijači i ljubitelji vaterpola upoznali su momke koji će predstavljati Jadran, Herceg Novi i Crnu Goru u Ligi šampiona, Regionalnoj ligi i u domaćim takmičenjima, prvenstvu i Kupu. Među njima i tri nova lica, jedan povratnik i dvojica internacionalaca.

Novljanin i Jadranaš Bojan Banićević se iz Crvene zvezde vratio u klub u kome je počeo karijeru, dok će kapicu Jadrana prvi put obući ruski reprezentativci – Dmitri Holod, koji je u prethodnoj sezoni nastupao za Špandau iz Berlina, te Ivan Nagaev, koji je došao iz budimepštanskog Vašaša, i to nakon osvajanja Evrokupa.

Dmitrii-Kholod-Jadran-HNZa Jadran će i naredne sezone igrati golmani Darko Đurović i Ilija Radović, Uroš Vučurović, Lazar Vukićević, Jovan Vujović, Danilo Radović, Martin Gardašević (kapiten), Matija Sladović, Matej Čaraj, Vasilije Radović, Strahinja Gojković i Radzivon Ziuzin. U konkurenciji za seniorski tim biće i mladi igrači Danilo Stupar, Damjan Vujičić, David Stevović, Meldin Hadžić, Dušan Vuković, Nikola Petrović, Radivoj Radanović, Petar Popović i Tadija Matijašević.

U odnosu na minulu sezonu Jadran su napustili Đuro Radović, koji će u igrati za imenjaka iz Splita, kao i ruski internacionalac Pavel Halturin.

U stručnom štabu su Petar Radanović (glavni trener), Lazar Vuksanović (pomoćni trener i trener golmana), Filip Andrić (pomoćni trener), Nikola Mijanović (pomoćni trener) i Ivica Sjekloća (kondicioni trener), dok medicinski tim čine doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović.

Jadran-pobijedio-Jug-na-ŠkveruNovi Jadranov tim je protiv Juga najavio lijepu sezonu, a Dmitri Holod da je pravo pojačanje – sa četiri gola bio je najefikasniji igrač meča. Ivan Nagaev se predstavio sa dva pogotka, koliko je upisao i Jovan Vujović. Po jednom u strijelce su se upisali Uroš Vučurović, Martin Gardašević, Strahinja Gojković i Radzivon Ziuzin.U ekipi Juga tri gola Rina Burića, dva Hanesa Daubea, po jedan Filipa Kržića, Marka Žuvele i Ivana Vukojevića.

Na poluvremenu večerašnjeg meča, Jadran je nagradio trojicu članova kadeteske reprezentacija Crne Gore, koja je ovog ljeta postigla veliki uspjeh na Evropskom prvenstvu osvajanjem srebrne medalje – Luku Todorovića, Đorđa Koprivicu i Stefana Vraneša, kojima je predsjednik kluba Boro Lučić uručio prigodne poklone.

Poseban poklon i poseban naklon navijača dobila je jedna djevojčica – Vjera Bulajić, koja već pet godina uspješno trenira i takmiči se sa dječacima, sa kojima je i osvojlila pregršt medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kako nakon 15. godine, prema pravilima, djevojčice više ne smiju da treniraju i takmiče se na dječacima, Vjera će svoju sportsku karijeru nastaviti upravo u dubrovačkom Jugu, dok će dio treninga obavljati u svom Jadranu.