U posljednjoj utakmici drugog kvalifikacionog turnira Lige šampiona Jadran je poražen od Hanovera rezultatom 9:4 (1:1, 3:1, 3:1, 2:1). Jadran na turniru u Budimpešti nastupa u oslabljenom sastavu, bez: Đura Radovića, Dušana Banićevića, Dimitrija Obradovića i Nikole Brkića. Dodatni problem na utakmici je bilo i to što je na dan utakmice golman Tešanović bio pozitivan na koronavirus.

Naši momci su bili u igri u prvom poluvremenu, početkom treće četvrtine prišli na 5:3, a je rival brzo stigao do nedostižnih 9:3 početkom posljednjeg dijela igre.

Šesti poraz u sedam utakmica u grupi B Lige šampiona je i umanjio šanse našeg tima u želji da se plasiraju na finalni turnir. Hanover je jedan od rivala za četvrto mjesto koje vodi na F8 i Jadran sada na tabeli ima tri boda manje od njemačke ekipe. Hanover je bolji i u međusobnom skoru, jer je duel u prvom „balonu“ završen pobjedom Jadrana rezultatom 12:11.

Nakon sedam rundi prvo mjesto na tabeli grupe B dijele Barseloneta i Breša sa po 18 bodova, Ferencvaroš ima 15, Hanover je sakupio šest, a Jadran i Dinamo Tbilisi po tri.

Treći turnir će se održati od 20. do 22. aprila, ponovo u Budimpešti, a tim sa Škvera čekaju dueli sa Brešom, Barselonetom i Dinamom.

Hanover – Jadran 9:4 (1:1, 3:1, 3:1, 2:1)

Budimpešta – „Duna arena“.

Sudije: Kun (Mađarska), Gomes (Španija).

Igrač više: Hanover 3 (1), Jadran 5 (1). Peterci: Hanover 2 (2).

Hanover: Šenkel (11 odbrana), Ćorušić, Macan, Real, Brguljan 1, Radović 3, Muslim 2, Nagaev 2, Rotermund, Kubiš, Šece, Vinkelhorst 1, Benke.

Jadran: Đurović (četiri odbrane), D. Radović, Vučurović, Vujičić, Vujović, Averka 2, Murišić, Gardašević, Musket, V. Radović 1, Stevović, Petković 1, I. Radović.