U sedmom kolu Regionalne lige Jadran je gostovao u Splitu ekipi Mornara i ostvario važnu pobjedu pred revanš utakmicu četvrtfinala LEN Evro Kupa sa ekipom Primorca.

Prva četvrtina je završena bez pobjednika rezultatom 2:2 i protekla je u opreznoj igri sa obe strane.

U drugom periodu naši momci su dodali gas u napadu pa na poluvrijeme otišli sa 2 gola prednosti, 3:5. U trećem periodu pad koncentracije u igri našeg tima pa to koristi domaćin da preokrene rezultat u svoju korist i u posljednji period udje sa prednošću od 7:6.

U posljednjem periodu već u prvom napadau Spaić izjednačava rezultat na 7:7. Zatim na scenu stupa sjajni Dragan Drašković koji sa 4 vezana gola ponovo donosi preokret na utakmici, ali ovaj put u našu korist i dovodi naš tim u vodstvo od 9:11 na 3 minuta do kraja utakmice. Domaćini su na minut do kraja uspjeli smanjiti na 10:11, ali na 5 sekundi prije kraja Averka je postavio konačan rezultat 10:12.

U našem timu su se istakli Drašković i Spaić sa po 4 postignuta gola, dok je Averka postigao 3.

Mornar BS – Jadran Carine 10:12 (2:2, 1:3, 4:1, 3:6)

Beograd – SC M.G.Muškatirović

Sudije: Štampalija (Hrvatska), Stefanović (Srbija).

Igrač više: Mornar BS 6(4), Jadran Carine 10(4).

Mornar BS: Podrug, Burić 3, Jakovčević, Vrdoljak 2, Ćalić 2, Solje, Krolo, Pavlović, L. Dužević, Živković 1, A. Dužević 1, Akrap, Boren Prkić, Butić 1.

Jadran Carine: Kandić, Brkić, Popadić, Obradović, Banićević, Averka 3, Mijušković, Gardašević, Radović, Spaić 4, Drašković 4, Petković 1, Tešanović, Vučurović.