U četvrtom kolu kvalifikacionog turnira Lige šampiona u Podgorici Jadran je savladao ekipu ruskog Sinteza iz Kazanja rezultatom 12:6 (3:1, 3:4, 3:1, 3:0).

Jadran otvara utakmicu pogotkom Danila Radovića za 1:0. Poslije izborenog peterca od strane Martina Gardaševića, Danilo Radović ne uspjeva da realizuje šansu za dva gola prednosti. Ali Danilo se iskupljuje već u sljedećem napadu i bježi svom čuvaru u kontru pa postiže svoj drugi gola za 2:0. Sintez iz igrača više smanjuje na 2:1. Sjani Vasilije Radović koristi prednost sa igračem više i povećava prednost na 3:1.

Gosti na početku drugog perioda koriste peterac i smanjuju na 3:2. Poslije serije promašaja u drugom periodu našeg tima, Petković koristi peterac za 4:2. Odinstov sa igračem više postiže gol za Sintez za 4:3. Murišić sa dva igrača prednosti za naš tim postiže gol za 5:3. Po prvi put na utakmici prednost od 3 gola našem timu donosi Jovan Vujović pogotkom sa prve stative iz igrača više. Lisunov donosi prednost sa igračem više za Sintez i isti igrač postiže gol za 6:4. Ponovo isti igrač golom sa pozicije centra smanjuje prednost našeg tima na 6:5.

jadran-herceg-novi-liga-sampiona-sintezTreći period kapiten Petković otvara golom sa igračem više za 7:5. Nakon uspješne odbrane sa igračem manje odlični Vasilije Radović postiže svoj drugi gol iz kontra napada za 8:5. U narednom napad jaki ruski centri donose još jednog igrača više za svoj tim, a Odinstov to koristi da smanji na 8:6. Naš tim ne koristi još jedan peterac na utakmici, ovaj put Vučurović pogađa stativu. Kao i Danilo Radović nakon promašen petrca i Vučurović se iskupljuje već u sljedećem napadu i postiže gol za 9:6.

U posljednjem periodu nakon 3 minuta igre bez golova kapiten Petković sjajnim golom povećava prednost na 10:6. Nakon još jedne uspješne odbrane sa igračem manje u narednom napadu prednost igrača više za naš tim koristi Gardašević za visokih 11:6. Na 25 sekundi prije kraja Muscat koristi peterac za konačnih 12:6.

U našem timu se istakao kapiten Petković sa 3 postignuta gola.

Jadran – Sintez 12:6 (3:1, 3:4, 3:1, 3:0)

Podgorica – “Bazen SC Morača”.

Sudije: Gomez (ESP), Seidel (GER).

Igrač više: Jadran 11(5), Sintez 13(4). Peterci: Sintez 4(2).

Jadran: Đurović, Vujičić, Vučurović 1, Obradović, Vujović 1, D. Radović 2, Murišić 1, Gardašević 1, Muscat 1, V. Radović 2, Čaraj, Petković 3, I. Radović.

Sintez: Kostrov, Suchkov, Odintsov 2, Pronin, Dereviankin, Bychkov, Zinnurov, Vasilev 1, Ryzhov-Alenichev 1, Lisunov 2, Shepelev, Chirkov.