Jadran u trećem meču finala savladao Budvu sa 10:5 i podigao pehar namijenjen najboljoj ekipi u državi četvrtu godinu zaredom. Iako su gosti već u uvodna tri i po minuta vodili sa 2:0 golovima Srđana Vuksanovića i Petra Ćetkovića to je od gostiju bilo sve, do kraja su samo još tri puta savladali našeg golmana. U našem timu istakli su se Petković i Pješivac sa po 2 postignuta gola.

„Bila je dosta laka finalna serija, spremali smo se ozbiljno i zaslužili titulu. Čestitam ekipi na izuzetnoj sezoni, na sva četiri fronta smo bili izuzetni. Jedino ostaje žal sa Evrokupom, gdje smo bili blizu finala, mogli smo da napravimo još veći podvig. Ovo je osmi trofej u nizu u domaćim takmičenjima, deveti od kada je ova mlađa ekipa na okupu i treba da vidimo šta i kako dalje„, rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

„Sjajnu sezonu smo krunisali trofejom, odigrali smo odlično tokom cijele godine. Samo žalimo za Evrokupom, to polufinale protiv Ferencvaroša i dalje svi pamtimo, jer nam nije lako pao. Ali, valjda će nam se u budućnosti vratiti sve to. Srećan sam zbog još jednog trofeja, dokazali smo da smo najbolji”, istakao je jedan od ponajboljih igrača Jadrana Stefan Vidović.

Jadran – Budva 10:5 (1:2, 5:0, 3:1, 1:2)

Igalo – Bazen Instituta “Simo Milošević”.

Sudije: D. Adžić, Abramović (Kotor).

Igrač više: Jadran Carine 5 (3), Budva 4 (-). Peterci: Budva 1 (1).

Jadran Carine: Kandić (15 odbrana), Ukropina, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović 1, Merkulov 1, B. Banićević 1, Gardašević, Radović 1, Petković 2, Spaić, Pješivac 2, Šćepanović, Moskov.

Budva: Radić (osam odbrana, Manojlović, S. Ćetković, Franeta, B. Mitrović, D. Dragović, Vujašević, N. Dragović, Kovačević 1, Popović, P. Ćetković 1, Rašković, Krivokapić (dvije odbrane), Vuksanović 3.