Vaterpolisti Jadran Carine, vođeni trenerima Zoranom i Dušanom Ivanovskim, osvojili su turnir Olimpijskih nada 2006. godište. Prvog dana turnira, u petak, mladi Jadranaši savladali su ubjedljivo VA Cattaro sa 11:4. Drugog dana, Jadranovi igrači nastavili su u još boljem ritmu, pa su tako slavili protiv VK Budva 20:0 i protiv VK Jug 9:8. A potom, u nedjelju, hrabrog srca, svi kao jedan, uskočili su u bazen i plivali protiv VK Primorac do zlatne medalje. Vječiti derbi je bio uzbudljiv, oba tima sa vrhunskim talentima. Ipak, dječacima sa Škvera konačan rezultat 5:5, više je odgovara. Zlatne medalje Jadranašima uručio je Vladimir Gojković, pa su za njih imale još veći sjaj. Imali su mladi Novljani podršku sa tribina, koja im je bila dodatna snaga. Bez subjektivnosti, može se kazati, da su vaterpolisti velikog Jadrana zaista pokazali da su dostojni nasljednici tog kluba. Igrali su hrabro, pratili su jedan drugog, bodrili, ukazivali na greške. Onako iskreno, kako samo djeca umiju. Jadranovi dječaci do medalje su došli odličnom igrom, odbranom, disciplinom, poštovanjem svakog protivnika. A sve to je temelj koji svaki Jadranaš mora da ima. Svemu tome novske buduće velikane naučili su treneri Zoran Ivanovski i Dušan Ivanovski. Iza Jadrana našao se Primorac, a treće mjesto osvojila je ekipa Cattara. Četvrto mjesto pripalo je Jugu, dok su igrači Budve zauzeli peto mjesto.

jadran-carine-mladi-181203-1

Najbolji golman turnira je Jadranaš Ogurlić Danilo, koji je sjajnim odbranama oduševljavao publiku. Najbolji igrač je Tim Perov iz VK Primorac, a strijelac Marko Glavinić iz VK Jug CO.

Za Jadran Carine na turniru nastupili su: Danilo Ogurlić, Matija Lučić, Božo Stevanović, Danilo Ilić, Rade Đukić, Petar Popović, Stefan Vico, Strahinja Gojković, Danilo Stupar, Miljan Bošković, Radivoj Radanović, Balša Damjanović, Nikola Petrović, Nikola Bilafer, Vuk Ivović, Jovan Barbarez, Nikola Kandić i Marko Lučić.