Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine sutra igraju prvo kolo Lige Šampiona u Herceg Novom, bazen Instituta Igalo u 19 časova, protiv dubrovačkog Juga. Trener Petar Radanović kazao je da se nada da će utakmica opravdati sva očekivanja.
„Nadam se da će kvalitet igre biti na niovu i da ćemo uspjeti da pružimo pravu partiju na domaćem bazenu, uz pomoć publike. Nadamo se da ćemo parirati Jugu na pravi način“, poručio je Radanović.
Kapiten Marko Petković kazao je da je Jadran već gdinama često bio rezultatski dosta blizu Juga, iako to možda  nije bila realna slika.
“Ali mi smo dosta napredovali, stasali u igračkom smislu. Vjerujem da smo za još jedan stepenik prišli Jugu. U sutrašnjoj utakmici ulazimo maksimalno spremni  motvisani, sa željom da napravimo veliki korak”, istakao je kapiten Marko Petković.
Vladan Spaić smatra da je Jadran spreman za Jug, te poziva Novljane da dođu i budu „igrač više“.
„Očekuje nas veoma teška utakmica protiv Juga, međutim mislim da smo maksimalno spremni i pokušaćemo da pružimo jak otpor. Podrška navijača će nam puno značiti za ovaj meč“, rekao je Spaić.
Podsjećanja radi, izabranici Petra Radanović prije tri dana odigrali su utakmicu trećeg kola A1 Regionalne vaterpolo lige i upisali poraz od domaćina Juga (6:9).
Izazovna grupa A
Jadran je za protivnike dobio, nakon kvalifikacija, ruski Sintez Kazan i splitski Jadran čime je kompletirana grupa A (Atletic Barceloneta, Olympiacos Piraeus, Jadran Carine, Szolnoki Dozsa, Jadran Split,  Spandau, Jug Dubrovnik i Sintez Kazan).
Radanović je dodao da je težina i zahtjevnost grupe motiv više za Jadranaše da naprave što bolje rezultate i daju svoj maksimum.
Drugo kolo Lige Šampiona za Novljane zakazano je za 18. oktobar, kada će snage odmjeriti protiv Solnoka, a prije toga odigraće četvrto kolo Regionalne lige sa ekipom zagrebačke Mladosti.
LEN Wild Card
Početkom ljeta ekipa sa Škvera dobili je poziv za dobijanje „Wild Card-a“ za Ligu Šampiona, za naredne tri takmičarske sezone, od strane Evropske Asocijacije vodenih sportova (LEN).
Ovim se Jadran Carine svrstava među 12 elitnih klubova iz devet evropskih država, koji su svojim konstantnim rezultatima, nastupom u evropskim klupskim takmičenjima i organizacijom kluba, zavrijedili ovaj status.