Vaterpolisti Jadran Carina Herceg Novi upisali su 13. pobjedu, u 16. kolu A1 Regionalne lige, savladavši ekipu Mornara BS sa 17:5  (4:1; 4:0; 4:3; 5:1). Utakmica je odigrana u Nikšiću, jer je vjetar orkanske jačine nedavno uništio krov na bazenu hercegnovskog Instituta. Igrači Vladimira Gojkovića noćas su bili na visini zadatka. Novljna se nalaze na drugom mjestu tabele Regionalne lige, sa 39 bodova, 13 pobjeda i tri poraza. Podsjećanja radi, Novljani su ušli u finale Euro Kupa, pobjedivši u dvomeču OSC Budapest (11:10; 13:12).

Trener momaka sa Škvera, naš stručnjak vaterpola Vladimir Gojković, kazao nam je nakon utakmice da je pristup meča njegovih igrača večeras bio dobar.

“Mornar je došao oslabljen. Prvi put smo domaćini na nikšićkom bazenu. Napravili smo odličnu gol razilku, tako da su mlađi igrači koji odlično treniraju dobili šansu noćas, što mi je drago”, istakao je Gojković.

Tok utakmice:

Prva četvrtina počela je tvrdom igrom na obje strane bazena. Prvi gol postigao je sjajni Đuro Radović za Jadranovih 1:0. Potom je Rino Burić savladao našeg golmana Slavena Kandića za izjednačenje (1:1). Ali je brzo uzvratio na drugoj strani Kanstantsin Averka za 2:1. Vrlo brzo brilijantni Kanstantsin Averka opet je “potopio” odbranu Mornara za 3:2, a Dragan Drašković nastavio pozitivan niz za 4:1. Slaven Kandić upisao je četiri odbrane, a Luka Podrug tri.

U drugom periodu prednost Novljana osigurao je Dušan Banićević za (5:1), i poveo Jadranaše do trijumfa. Zatim je sjajni Petar Mijušković savladao odbranu Mornara za 6:1! Nakon što je Ivan Krolo skrivio peterac, mrežicu gola Splićana zatresao je noćas nezaustavljivi Mijušković (7:1). Za odličnog Dimitrija Obradovića nije odbrana Mornara imala rešenje, pa je svoje saigrače poveo na odmor sa ubjedljivom prednošću (8:1). Kandić i Podrug upisali su po dvije odbrane.

Kandića je na golu Novljana naslijedio “čelični” Petar Tešanović.Treću četvrtinu započeo je borbeni Vladan Spaić, pred kim je “pala” odbrana Mornara (9:1). Bruno Hrvatić dao je drugi gol za Splićane (9:2). Ipak, “opasni” Spaić još jednom je zatresao gol Mornara za 10:2, iskoristivši igrača više. Marin Vrdoljak smanjio je prednost Jadrana (10:3). Na to je odgovorio brilijantni Kanstantsin Averka i zadao muke protivnicima golom za 11:3. Marin Vrdoljak dao je gol za 11:4. Nezaustavljivi Đuro Radović potopio je i najmanje nade Splićana golom za 12:4. Tešanović je upisao dvije odbrane, a Podrug jednu.

Igrača više, u četvrtom periodu, iskoristio je brilijantni Dimitrije Obradović (13:4), a potom je Dušan Banićević, u svom stilu, loptu poslao iza leđa odbrane Mornara za 14:4!! Marin Vrdoljak pogodio je gol Novljama za 14:5. Da pobjeda bude slađa pobrinuo se Uroš Vučurović, i nadigrao Splićane za 15:5. Danilo Radović postavio je krajnji rezultat, postigavši dva gola (17:5). Tešanović je upisao još dvije odbrane.

Novljani su 35 puta šutirali ka golu Mornara, a Splićani ka golu Novljana 24 puta. Jadran je iskoristio tri igrača više (od pet), a gosti jedan (od pet). Takođe, Novljani si iskoristili jedan peterac i upisali jedan šut iz kontre. Golamni Jadrana su zajedno upisali deset odbrana, a Splićani šest. Momci sa Škvera šest puta su izgubili loptu,a igrači Mornara 14 puta. Po četiri bloka upisala su oba tima. Tri plivanja za loptu pripala su Novljanima, a gostima jedno. Jadranaši su upisali sedam prekršaja, Splićani šest.

Utakmicu je sudio Andrija Đurašković (CG) i Miodrag Stefanović (SRB), delegat je bio Nikola Curić (HR).

PVK JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Slaven Kandić 6 odbrana, Radović Danilo 2, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović 2, Dušan Banićević 2, Kanstantsin Averka 3, Petar Mijušković 2, Filip Gardašević, Đuro Radović 2, Vladan Spaić 2, Dragan Drašković 1, kap. Marko Petković, Petar Tešanović 4 odbrane, Uroš Vučurović 1, trener Vladimir Gojković.

MORNAR BS: Luka Podrug 6 odbrana, kapiten Rino Burić 1, Petar Uvodić, Marin Vrdoljak 3, Jure Božan, Ivan Krolo, Paolo Jakovčević, Luka Dužević, Ivan Živković, Bruno Hrvatić 1, Roko Pavić, Krešimir Butić, trener Zdeslav Butić.

Naredna utakmica najtrofejnijih Novljana zakazana je za 09. mart, 17. kolo A1 regionalne lige, kada će gostovati beogradskom Partizanu.