Vaterpolisti Jadrana Carine završili su final four, završni turnir Regionalne lige, na trećoj poziciji. Izabranici Vladimira Gojkovića u prvom dijelu lige odigrali su 18 utakmica, upisali 15 pobjeda i tri poraza. Tako je Jadran sa druge pozicije (45 bodova) krenuo u pohod na osvajanje trofeja najboljeg, ali je dubrovački Jug bio težak rival. Sada Novljani kreću u odbranu titule prvaka Crne Gore, sa škverskog bazena.

Put do 15. titule prvaka države, a uzastopne šeste, pokušaće da im oteža VK Budva. Finale prvenstva se igra u tri dobijene utakmice. Prva je zakazana za 24. april u 18.30 časova u Herceg Novom, na Škveru, druga tri dana kasnije u Budvi, a treća 1. maja na Škveru u 18.30 časova. Ukoliko jedna od ekipa ne budu maksimalna u prve tri utakmice, nardene dvije odlučujuće planirane su za 4. i 8. maj.

Pored 14 trofeja osvajača Kupa Crne Gore, Novljani imaju zavidnu „arhivu“ titula prvaka države a sve je počelo od 1958. i 1959. godine, za vrijeme SFRJ. Bili su Jadranaši nezaustavljivi od 2003. do 2006. godine kada su bili najbolji u Srbiji i Crnoj Gori. Zatim je Jadran od 2009. godine nepobjediv u ovom takmičenju, a VK Budva ima težak zadatak pred sobom.

Nema sumnje da će velikan sa Škvera iskoristiti prednost domaćeg terena i sa „igračem više“, publikom, pokušati da dođe do još jednog trofeja.